Luonnonmukaista hyvinvointia arkeen – katso tästä 10 vinkkiä

Mainos alkuun:

Olemme kokonaisvaltaisen ja luonnonmukaisen hyvinvoinnin ekokauppaketju, joka erikoistuu luomuruokaan, luonnonkosmetiikkaan ja terveystuotteisiin. Olemme ahkeroineet hyvän elämän puolesta jo vuodesta 1982 saakka, tällä hetkellä jo 15 myymälän, suomen-, ruotsin- sekä englanninkielisten verkkokauppojen sekä yli 200 ruohislaisen voimin.

Ruohonjuuri

I. Pidä yhteys luontoon

Luonnonmukainen hyvinvointi alkaa yhteyden pitämisestä luontoon. Se voi tarkoittaa päivittäisiä kävelyitä metsässä, puutarhanhoitoa, lintujen kuuntelemista tai auringonlaskun ihailemista. Luonnon läsnäolo on tutkitusti hyväksi mielen ja kehon terveydelle.

Vaikka asuisit kaupungissa, voit silti löytää keinoja yhdistyä luontoon. Vieraile paikallisissa puistoissa, laita kasveja kotiisi tai parvekkeellesi, tai vain avaa ikkuna ja kuuntele luonnon ääniä. Jokainen hetki luonnossa voi auttaa vähentämään stressiä ja edistämään hyvinvointia.

II. Syö luonnollista ruokaa

Luonnollinen, prosessoimaton ruoka on avain terveeseen elämäntapaan. Pyri syömään enemmän hedelmiä, vihanneksia, palkokasveja, täysjyväviljoja ja proteiinilähteitä, kuten kalaa ja pähkinöitä. Vältä prosessoituja ruokia, jotka sisältävät keinotekoisia ainesosia ja lisättyä sokeria.

Ole tietoinen siitä, mistä ruokasi tulee. Pyri ostamaan paikallisia, luomutuotteita aina kun mahdollista. Tämä ei ainoastaan tue paikallista taloutta, vaan auttaa myös vähentämään ympäristöjalanjälkeäsi.

III. Harjoita mindfulnessia

Mindfulness eli tietoinen läsnäolo voi auttaa sinua yhdistämään itsesi luontoon ja omaan hyvinvointiisi. Se tarkoittaa täysin läsnä olemista hetkessä, ilman arvostelua tai häiriöitä. Tietoisuustaidot voivat auttaa vähentämään stressiä, parantamaan keskittymiskykyä ja edistämään yleistä hyvinvointia.

Voit harjoittaa mindfulnessia monin tavoin. Kävely luonnossa, meditaatio, jooga tai hengitysharjoitukset ovat kaikki tehokkaita keinoja harjoittaa tietoista läsnäoloa. Tärkeintä on löytää tekniikka, joka sopii sinulle ja jota voit käyttää säännöllisesti.

IV. Liiku luonnossa

Liikunta on tärkeä osa terveellistä elämäntapaa, ja se on vieläkin parempi, kun se tehdään luonnossa. Luonnossa liikkuminen voi olla yhtä yksinkertaista kuin kävely, pyöräily, uinti tai jooga puistossa.

Tutkimukset osoittavat, että luonnossa liikkuminen voi parantaa mielialaa, alentaa verenpainetta, lisätä energiaa ja edistää yleistä hyvinvointia. Se tarjoaa myös mahdollisuuden hengittää raikasta ilmaa ja nauttia luonnon kauneudesta.

V. Hyödynnä luonnon parantavat voimat

Luonnolla on uskomattomia parantavia voimia, joita voimme hyödyntää. Yrtit, marjat, kasvit ja mineraalit ovat luonnollisia lääkkeitä, joita on käytetty vuosisatojen ajan terveyden edistämiseen ja sairauksien hoitoon.

Oli kyseessä sitten eteeristen öljyjen käyttö rentoutumiseen, yrttiteen juominen flunssan helpottamiseksi tai marjojen syöminen antioksidanttien saamiseksi, luonnon parantavia voimia voi hyödyntää monin tavoin. On kuitenkin tärkeää muistaa, että jokainen ihminen on yksilöllinen, ja se mikä toimii toiselle, ei välttämättä toimi toiselle.

VI. Käytä luonnollisia kosmetiikkatuotteita

Luonnolliset kosmetiikkatuotteet ovat hellävaraisia iholle ja ympäristölle. Ne eivät sisällä haitallisia kemikaaleja, keinotekoisia väriaineita tai säilöntäaineita, jotka voivat ärsyttää ihoa ja aiheuttaa terveysongelmia.

Kun valitset luonnollista kosmetiikkaa, kiinnitä huomiota ainesosaluetteloon. Etsi tuotteita, jotka sisältävät luonnollisia ainesosia, kuten kasviöljyjä, yrttejä, kukkavesiä ja eteerisiä öljyjä. Voit myös tehdä omia kosmetiikkatuotteitasi käyttäen luonnon ainesosia.

VII. Vähennä kemikaaleja kotona

Kotisi voi olla lähde monille kemikaaleille, jotka voivat haitata terveyttäsi. Puhdistusaineet, ilmanraikastimet, muovituotteet ja jopa huonekalut voivat sisältää kemikaaleja, jotka vapautuvat ilmaan ja joita voit hengittää.

Voit vähentää kemikaalien määrää kotona siirtymällä luonnollisiin puhdistusaineisiin, välttämällä muovituotteita ja valitsemalla huonekaluja, jotka on valmistettu luonnollisista materiaaleista. Myös ilmanpuhdistajat ja huonekasvit voivat auttaa puhdistamaan sisäilmaa.

VIII. Ota aikaa itsellesi

Luonnonmukainen hyvinvointi ei ole vain ruumiillista terveyttä, vaan myös mielen hyvinvointia. On tärkeää ottaa aikaa itsellesi, rentoutua ja tehdä asioita, joista nautit.

Voit viettää aikaa luonnossa, lukea kirjaa, meditoida, tehdä joogaa tai vain olla tekemättä mitään. Nämä hetket voivat auttaa palauttamaan mielen tasapainon, vähentämään stressiä ja edistämään yleistä hyvinvointia.

IX. Käytä luonnonmukaisia hoitomuotoja

Luonnonmukaiset hoitomuodot, kuten akupunktio, homeopatia, aromaterapia tai jooga, voivat auttaa ylläpitämään terveyttä ja hyvinvointia. Ne perustuvat luonnollisiin menetelmiin ja pyrkivät hoitamaan kehoa kokonaisvaltaisesti.

On tärkeää muistaa, että vaikka luonnonmukaiset hoitomuodot voivat olla tehokkaita, ne eivät korvaa lääketieteellistä hoitoa vakavien sairauksien kohdalla. Aina tulee konsultoida terveydenhuollon ammattilaista ennen uuden hoitomuodon aloittamista.

X. Huolehdi unesta

Hyvä uni on perusedellytys hyvälle terveydelle ja hyvinvoinnille. Uni auttaa kehoa ja mieltä palautumaan päivän rasituksista. Pyri nukkumaan riittävästi ja pitämään unirytmi säännöllisenä.

Voit parantaa unenlaatuasi luonnollisilla keinoilla, kuten meditaatiolla, joogalla, luonnon äänien kuuntelulla tai luonnollisilla unta parantavilla yrtteillä, kuten kamomilla tai laventeli. Myös elektroniikan välttäminen ennen nukkumaanmenoa voi auttaa rauhoittamaan mieltä ja valmistautumaan uneen.

Yhteenveto

Luonnonmukainen hyvinvointi on kokonaisvaltainen lähestymistapa, joka yhdistää yhteyden luontoon, luonnollisen ruokavalion, mindfulnessin, liikunnan, luonnon parantavat voimat, luonnolliset kosmetiikkatuotteet, kemikaalien vähentämisen, itselleen ajan antamisen, luonnonmukaiset hoitomuodot ja hyvän unen. Nämä kymmenen vinkkiä auttavat sinua sisällyttämään luonnonmukaisia tapoja jokapäiväiseen elämääsi ja edistämään terveyttä ja hyvinvointia luonnollisella tavalla.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

2 kommenttia artikkeliin ”Luonnonmukaista hyvinvointia arkeen – katso tästä 10 vinkkiä”

Vastaa