Sähkösopimus ja sen kilpailuttaminen – huomioi nämä seikat

Viime aikoina monet yritykset sekä kotitaloudet ovat miettineet entistä enemmän sähkönkäyttöään ja sähkön hintaa. Monet ovat aktiivisesti lähteneet etsimään vaihtoehtoista sähkösopimusta, kun taas monet ovat vieläkin miettimässä. Sähkösopimuksen vertailu ja kilpailutus ei maksa kuin hetken aikaa.

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen kannattaa useista syistä:

 1. Säästöt: Kilpailuttamalla sähkösopimuksesi voit löytää edullisemman tarjouksen ja siten säästää rahaa sähkölaskuissasi. Eri sähköntoimittajilla on erilaisia hintoja ja tarjouksia, joten vertailu auttaa löytämään parhaan mahdollisen hinnan.
 2. Hintojen muutokset: Sähkön hinta voi vaihdella markkinoiden mukaan, ja sähköntoimittajat saattavat päivittää hintojaan aika ajoin. Kilpailuttamalla säännöllisesti voit hyötyä mahdollisista hintojen laskuista ja tarjouskampanjoista.
 3. Sopimuksen sopivuus: Kilpailuttaminen mahdollistaa sinulle eri vaihtoehtojen vertailun ja sopimuksen räätälöinnin omiin tarpeisiisi sopivaksi. Voit valita esimerkiksi kiinteän tai pörssisähkösopimuksen, sopimuksen keston ja palvelun lisäominaisuudet juuri itsellesi sopivaksi.
 4. Asiakaspalvelun laatu: Eri sähköntoimittajilla voi olla eroa asiakaspalvelun laadussa. Kilpailuttamalla voit tutustua toimittajien asiakaspalautteisiin ja valita sellaisen toimittajan, jonka asiakaspalvelu on saanut positiivista palautetta.
 5. Ympäristöystävälliset vaihtoehdot: Jos ympäristöasiat ovat sinulle tärkeitä, voit kilpailuttamisen avulla valita sähköntoimittajan, joka panostaa uusiutuvaan energiaan ja ympäristöystävälliseen sähköntuotantoon.
 6. Sopimuksen joustavuus: Kilpailuttamalla voit valita sopimuksen, joka antaa sinulle haluamasi joustavuuden. Esimerkiksi toistaiseksi voimassa oleva sopimus voi olla hyvä vaihtoehto, jos et halua sitoutua pitkään sopimukseen.
 7. Uusien tarjousten hyödyntäminen: Sähköntoimittajat saattavat tarjota erikoistarjouksia ja etuja uusille asiakkaille. Kilpailuttamalla voit hyödyntää näitä tarjouksia ja saada esimerkiksi alennuksia tai muita etuja.

Yhteenvetona, kilpailuttamalla sähkösopimuksen voit löytää edullisemman ja paremmin omiin tarpeisiisi sopivan sopimuksen sekä mahdollisuuden hyödyntää markkinoiden vaihteluita ja tarjouksia.

Vertaillessasi eri sähkösopimuksia huomioi nämä asiat

Kun vertailet eri sähkösopimuksia, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat asiat:

 1. Hinta: Vertaile sähkösopimusten hintoja. Kiinnitä huomiota sekä sähkön perusmaksuun että sähkön energiahintaan (sähkön kilowattituntihinta). Arvioi, mikä sopimusvaihtoehto on edullisin ottaen huomioon oman sähkönkulutuksesi.
 2. Sopimuksen tyyppi: On olemassa kiinteähintaisia sopimuksia ja pörssisähköön perustuvia sopimuksia. Kiinteähintaisessa sopimuksessa hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan, kun taas pörssisähkösopimuksen hinta vaihtelee markkinatilanteen mukaan. Valitse sopimuksen tyyppi, joka sopii paremmin omiin tarpeisiisi ja riskinsietokykyysi.
 3. Sopimuksen kesto: Tarkista sopimuksen kesto eli kuinka pitkäksi aikaa sitoudut kyseiseen sopimukseen. Onko kyseessä määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus? Mieti, haluatko sitoutua pidempään kiinteään hintaan vai säilyttää joustavuuden vaihtaa tarvittaessa toiseen sopimukseen.
 4. Sopimuksen irtisanomisehto: Selvitä, millaiset ovat sopimuksen irtisanomisehdot. Joskus määräaikaisen sopimuksen ennenaikainen irtisanominen voi aiheuttaa lisäkustannuksia.
 5. Lisämaksut: Tarkista, sisältyvätkö sopimukseen mahdolliset lisämaksut, kuten siirtomaksut tai laskutuslisät. Nämä voivat vaikuttaa sopimuksen lopulliseen hintaan.
 6. Asiakaspalvelu: Tutki sähkönmyyjän asiakaspalvelun tasoa ja saatavuutta. Hyvä asiakaspalvelu on tärkeää mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaisemiseksi.
 7. Vastuullisuus: Jos ympäristöasiat ovat sinulle tärkeitä, kiinnitä huomiota siihen, miten sähkö tuotetaan. Useat sähkönmyyjät tarjoavat uusiutuvaa energiaa ja ovat sitoutuneet ympäristöystävällisiin toimintatapoihin.
 8. Kampanjat ja edut: Ota selvää, onko sähkönmyyjillä tarjolla kampanjoita, alennuksia tai muita etuja uusille asiakkaille. Hyödynnä mahdolliset tarjoukset saadaksesi edullisemman sopimuksen.
 9. Sähkön alkuperätakuu: Joillain sähkönmyyjillä on tarjolla sähkön alkuperätakuu, joka todistaa, että sähkö on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä. Jos ympäristöasiat ovat tärkeitä, tämä voi olla sinulle merkittävä tekijä.
 10. Sopimusdokumentit: Lue sopimusdokumentit huolellisesti ennen sitoutumista mihinkään sopimukseen. Varmista, että ymmärrät kaikki sopimusehdot ja olet tietoinen mahdollisista riskeistä tai rajoituksista.

Yhteenvetona, sähkösopimuksen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota hintaan, sopimuksen tyyppiin ja kestoon, irtisanomisehtoihin, lisämaksuihin, asiakaspalveluun, vastuullisuuteen, mahdollisiin etuihin ja muihin sopimuksen ehtoihin. Tärkeintä on valita sellainen sopimus, joka parhaiten vastaa omia tarpeitasi ja mieltymyksiäsi.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Sähkösopimus ja sen kilpailuttaminen – huomioi nämä seikat”

Vastaa