Lue tästä 10 vinkkiä oman kunnon parantamiseksi

Ennen vinkkejä pieni mainos:

Fitfarm on kansallisen hyvinvoinnin puolustaja. Fitfarm pyrkii toiminnallaan ennaltaehkäisemään vaivoja ja sairauksia sekä parantamaan kunkin jaksamista ja hyvinvointia. Tällä on vaikutusta koko kansanterveyteen.

Tässä on 10 vinkkiä oman kunnon parantamiseksi

 1. Aloita pienin askelin: Aloita kunnon parantaminen tekemällä pieniä muutoksia päivittäisiin rutiineihisi. Esimerkiksi kävele lyhyet matkat sen sijaan että ottaisit auton tai hissin, tai käytä portaita hissin sijaan.
 2. Tee liikunnasta säännöllinen tapa: Aikatauluta liikuntaa viikko- tai kuukausikalenteriisi ja sitoudu säännölliseen harjoitteluun. Valitse liikuntamuoto, joka sopii sinulle ja jota nautit, jotta motivaatio pysyy yllä.
 3. Keskity monipuoliseen harjoitteluun: Pyri sisällyttämään erilaisia liikuntamuotoja harjoitteluusi. Yhdistä aerobista liikuntaa, kuten kävelyä tai juoksua, voimaharjoitteluun ja kehonhuoltoon, kuten venyttelyyn tai joogaan.
 4. Lisää aktiivisuutta arkeesi: Etsi tapoja lisätä aktiivisuutta päivittäiseen elämääsi. Kävele tai pyöräile töihin, osallistu aktiivisiin harrastuksiin tai käytä taukoja liikkumiseen työpäivän aikana.
 5. Keskity ravitsemukseen: Syö terveellistä ja tasapainoista ruokaa, joka sisältää monipuolisesti kasviksia, hedelmiä, täysjyväviljaa, proteiinia ja terveellisiä rasvoja. Vältä liiallista sokeria, suolaa ja käsiteltyjä elintarvikkeita.
 6. Juo tarpeeksi vettä: Juo riittävästi vettä pitkin päivää. Vesi auttaa ylläpitämään kehon nestetasapainoa ja tukee kehon toimintoja.
 7. Nuku riittävästi: Panosta laadukkaaseen uneen. Aikuisille suositellaan keskimäärin 7-9 tunnin yöunta. Riittävä uni auttaa palautumaan, ylläpitää energiatasoa ja edistää hyvinvointia.
 8. Vähennä stressiä: Etsi tapoja hallita stressiä, kuten meditointi, syvähengitysharjoitukset, liikunta, luonnossa liikkuminen tai rentouttavien harrastusten harjoittaminen. Rauhoittumisen hetket auttavat parantamaan fyysistä ja henkistä hyvinvointia.
 9. Käytä aikaa ulkoiluun: Vietä aikaa ulkona ja nauti luonnosta. Ulkoilu tarjoaa monia terveys- ja mielialahyötyjä, kuten lisääntynyttä energiatasoa, stressin lievitystä ja parantunutta keskittymiskykyä.
 10. Kuuntele kehoasi: Kunnioita kehosi rajoja ja kuuntele sen tarpeita. Älä ylitä itseäsi liiallisella harjoittelulla tai rasituksella. Anna kehollesi riittävästi lepoa ja palautumisaikaa.

On tärkeää muistaa, että jokaisen ihmisen kunto ja tarpeet ovat yksilöllisiä. Keskustele tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaisen kanssa saadaksesi henkilökohtaista neuvontaa oman kunnon parantamiseksi.

Entä se laihduttaminen?

Laihduttaminen perustuu energiansaantiin ja energiankulutukseen. Kun tavoitteena on laihtua, sinun on luotava energiavaje, jotta kehosi alkaa käyttää varastoitua rasvaa energialähteenä. Tässä on muutamia perusperiaatteita laihtumisen tueksi:

 1. Kalorien hallinta: Painonpudotuksessa tärkein tekijä on kulutetun energian ja saadun energian välinen tasapaino. Sinun on luotava energiavaje kuluttamalla enemmän kaloreita kuin kulutat. Tämä voidaan saavuttaa vähentämällä päivittäistä kalorien saantia ja/tai lisäämällä fyysistä aktiivisuutta.
 2. Tasapainoinen ruokavalio: Ruokavaliosi tulisi olla terveellinen ja tasapainoinen, sisältäen monipuolisesti vihanneksia, hedelmiä, täysjyväviljaa, vähärasvaista proteiinia ja terveellisiä rasvoja. Vältä runsaasti sokeria, suolaa ja kyllästettyjä rasvoja sisältäviä elintarvikkeita.
 3. Portion hallinta: Ota huomioon ruoka-annosten koko ja koostumus. Pyri syömään sopiva määrä ruokaa, äläkä ylitä energiantarvettasi. Käytä pienempiä astioita, kuten lautasia, jotka auttavat hallitsemaan ruoka-annosten kokoa.
 4. Säännölliset ateriat: Syö säännöllisesti tasaisin väliajoin pitääksesi verensokerin tasaisena ja välttääksesi liiallista nälkää. Pidä kiinni aamiaisesta ja vältä pitkiä ateriavälejä, jotka voivat johtaa ahmimiseen.
 5. Fyysinen aktiivisuus: Lisää päivittäistä fyysistä aktiivisuutta. Yhdistä aerobista liikuntaa, kuten kävelyä, juoksua, pyöräilyä tai uintia, ja voimaharjoittelua, joka auttaa ylläpitämään lihasmassaa. Fyysinen aktiivisuus polttaa kaloreita ja auttaa ylläpitämään terveellistä painoa.
 6. Nesteytys: Juo riittävästi vettä pitkin päivää. Vesi auttaa ylläpitämään hyvää nestetasapainoa ja voi auttaa hillitsemään näläntunnetta.
 7. Seuranta ja itsetuntemus: Pidä ruokapäiväkirjaa tai hyödynnä mobiilisovelluksia, jotka auttavat seuraamaan syömistäsi ja liikkumistasi. Tämä auttaa sinua olla tietoinen omista ruokailutottumuksistasi ja tehdä tarvittavia muutoksia.
 8. Kestävä muutos: Tee muutoksia, jotka ovat realistisia ja kestäviä pitkällä aikavälillä. Vältä äärimmäisiä ruokavalioita tai pikaratkaisuja, jotka voivat johtaa painon nopeaan palautumiseen.

On tärkeää muistaa, että jokaisen henkilön keho ja tarpeet ovat yksilöllisiä. Jos tarvitset apua ja tukea laihtumisessa, on hyvä kääntyä terveydenhuollon ammattilaisen, kuten ravitsemusterapeutin tai personal trainerin, puoleen saadaksesi henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Lue tästä 10 vinkkiä oman kunnon parantamiseksi”

Vastaa