Alennuskoodit

Alennuskoodit ovat loistava tapa säästää rahaa nettiostoksissa. Alennuskoodilla saa yleisimmin prosentuaalisen alennuksen tilauksen loppusummasta tai jonkin muun edun, kuten ilmaiset toimituskulut. Alennuskoodeja kutsutaan myös nimillä alennuskuponki, kampanjakoodi tai tarjouskoodi.

Alennuskoodien käyttäminen on helppoa. Etsi verkkokauppa jossa haluat tehdä ostoksia ja klikkaa painiketta “Katso koodi ja avaa sivu”. Tämän jälkeen verkkokauppa aukeaa uudessa välilehdessä. Tee ostoksia normaalisti mutta ennen maksamista katso ja kopioi paljastunut alennuskoodi sivultamme ja syötä koodi verkkokaupan ostoskoriin. Alennus aktivoituu välittömästi.

Alennuskooditsuomi.fi on paljon muutakin kuin vain alennuskoodeja, meillä on linkit suoraan tarjouksiin, jotka ovat useimmiten saatavilla ilman mitään koodeja.

Tavoitteenamme on tehdä uusia tapoja tehdä ostoksia verkossa vierailijoillemme ja auttaa teitä säästämään rahaa.

Mikä on alen­nus­myyn­ti?

Alennusmyynti on kestoajaltaan rajoitettu tarjous, jonka sisältönä on yrityksen myynnissä olevan tuotteen hinnanalennus. Alennus lasketaan hinnasta, jolla olet voinut ostaa tuotteen mainostetusta kauppapaikasta ennen alennusmyyntiä.

Mark­ki­noin­nis­sa käy­tet­ty­jen väit­tei­den tu­lee olla paik­kan­sa­pi­tä­viä

Tyypillisiä väitteitä ovat esimerkiksi

 • ilmaisut oman hinnan alentamisesta ja alennuksen suuruudesta
 • väitteet oman hinnan edullisuudesta suhteessa kilpailijoiden hintoihin
 • väitteet kilpailijoiden hinnoista
 • väitteet ovh-hinnoista tai yleisestä hintatasosta markkinoilla.

Yrityksen on voitava näyttää toteen näiden väitteiden paikkansapitävyys.

Onko virheellinen ale-tuote tavaramaailman lainsuojaton?

Ei ole. Alennusmyyntien aikaan näkee usein kylttejä ”Ale-tuotteilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta”.

Nämä kyltit ovat kuitenkin harhaanjohtavia ja tarkoittavat vain sitä, ettei tuotteilla ole kaupan normaalisti antamaa virheettömän tuotteen vaihto- tai palautusoikeutta. Jos sattuu ostamaan virheellisen ale-tuotteen, on se oikeus korjauttaa, vaihtaa tai palauttaa samojen sääntöjen mukaan kuin normaalihintainenkin virheellinen tuote.

Virheettömällä tuotteella ei ole vaihto- tai palautusoikeutta, jos siitä ei ole sovittu (kaupassa oleva ilmoitus vaihto- tai palautusoikeudesta sitoo kauppiasta). Vaihto- tai palautusoikeutta ei ole myöskään silloin, jos tuotteen päällyksessä on merkintä, että tämä kappale on alennettu jonkun tietyn vian vuoksi tai nämä tavarat ovat II-laatua ja sen vuoksi edullisia. Asiakas hyväksyy ostaessaan tuotteen silloin sellaisena kuin se on.

Älä osta turhaan

 • Älä osta turhaa.
 • Harkitse kahdesti ennen ostopäätöstä. Onko tavara oikeasti tarpeen?
 • Vältä pikamuotia. Suosi kestäviä ja monikäyttöisiä vaatteita.
 • Vältä hävikkiä. Toisen romu voi olla toisen aarre.
 • Tutustu erilaisten valintojen ilmastovaikutuksiin.

Yrittäjä – olethan huomannut tämän omassa hinnoittelussasi

Kaupan alalla on normaalia rakentaa hintamielikuvaa sisäänvetotuotteilla ja jopa myydä tappiolla. Kokonaiskate ei näistä kärsi, sillä asiakas ostaa aina myös muuta hyväkatteista tavaraa. Taloudellisesti olisi kaikkein järkevintä pyrkiä löytämään korkein mahdollinen hintataso, joka yhdistettynä sopivaan työmäärään tuottaa parhaimman kokonaistuloksen. Varsinkin palveluyritysten on vaikea nostaa hintoja merkittävästi, jos on lähdetty tekemään liian halvalla.

Tuotteen myyntihinta riippuu kysynnän suuruudesta ja markkinoilla olevista kilpailevista tuotteista eli tarjonnasta. Jos määrällinen tarjonta on niukkaa, on hinnoittelu vapaata eikä tuotteen ominaisuuksilla on suurta merkitystä. Tarjonnan lisääntyessä kysyntä kohdistuu tuotteeseen, jossa asiakas hyötyy hinta huomioiden eniten. Huomionarvoista on, että pääsäännön mukaan kaikki ostopäätökset tehdään tunteella. Ostajalla on kuitenkin tarve pystyä järjellä perustelemaan päätöksensä sekä itselleen että muille. Tästä seuraa se, että mitä ei sanota ostoperusteeksi (=tunnetaso), onkin usein todellinen ostoperuste. Impulssi hankintaan tulee käyttötarpeesta, mutta välinetarpeet (ostajan halu kuvata itseään tuotteen kautta) ratkaisevat tuotevalinnan. Koska välinetarpeilla on ratkaiseva merkitys ostopäätökseen, on tuotekin syytä nähdä markkinoinnillisena hyödykkeenä. Hinta on vain osa hyödykettä. Seuraavassa kuitenkin keskitytään hinnan asettamiseen todellisten tuotanto- ja myyntikustannusten kautta, jotka kuitenkin pitkällä tähtäyksellä ratkaisevat yrityksen kilpailukyvyn.

Alennukset

Alennukset vaikuttavat erittäin tuhoisasti kannattavuuteen, joten alennusta voi käyttää vain hintamielikuvan rakentamisena tai sisäänvetotuotteena tietylle erälle sekä poistomyyntiin, jolloin tuotteiden menetetty myyntikate on maksettu jo normaalihintaisten tuotteiden myynnillä. Jo muutaman prosentin hinnan lasku vaati paljon lisämyyntiä menetettyjen kate-eurojen takaisinsaamiseksi. Mikäli hintaa lasketaan, on se tehtävä lisäämällä määrää tyyliin 5kpl satasella tai paketoitava yhdistelemällä tuotteita. Kampanjahinnoitteluun on mahdollista saada mukaan tavarantoimittaja antamalla lisäalennuksia kampanjaerälle. Hintaa ei saa myöskään laskea liikaa ettei laatuvaikutelma ”halpaa ja hyvää ei saa samassa paketissa” kärsi.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

6 kommenttia artikkeliin ”Alennuskoodit”

Vastaa