Erikoistarjoukset ja niiden vaikutus ketjujen asiakasuskollisuuteen – esimerkkinä Lidl

Erikoistarjoukset ovat keskeinen osa monien vähittäismyyntiketjujen markkinointistrategiaa, ja niillä on merkittävä vaikutus asiakasuskollisuuden rakentamisessa. Lidl, tunnettu edullisten hintojensa ja tehokkaan toimintamallinsa ansiosta, hyödyntää erikoistarjouksia vahvistaakseen asiakassuhteita ja houkutellakseen uusia kävijöitä myymälöihinsä.

Tarjous: Vaihtaessasi liittymäsi Telialle saat kaupanpäälle 50 € Lidl-lahjakortin. Etu koskee uusia liittymiä ja numeronsiirtoja (pois lukien numeronsiirrot Telia Dot -liittymistä) ja saat ne vain tämän sivun kautta. (lue lisää tämän linkin kautta)

Tarjousten strateginen käyttö

Lidl suunnittelee tarjouskampanjansa huolellisesti kohdistaen ne tietyille kohderyhmille ja sesongeille. Esimerkiksi juhlapyhien aikaan tai koulujen loma-aikoina Lidl saattaa tarjota erityisen houkuttelevia alennuksia lapsille suunnatuista tuotteista tai juhlaan liittyvistä tarvikkeista. Tällaiset kampanjat eivät ainoastaan lisää myyntiä, vaan myös vahvistavat kuluttajien käsitystä Lidlistä ensisijaisena ostospaikkana erityistilanteissa.

Asiakasuskollisuuden vahvistaminen

Lidl käyttää erikoistarjouksia myös osana laajempaa asiakasuskollisuusohjelmaansa. Esimerkiksi bonuskorttien tai mobiilisovellusten kautta tarjotut erikoisedut voivat kannustaa asiakkaita tekemään ostoksensa juuri Lidlistä. Tämä jatkuva etujen tarjoaminen auttaa pitämään asiakkaat tyytyväisinä ja paluuostoksilla.

Kampanjoiden vaikutus asiakaskäyttäytymiseen

Erikoistarjoukset voivat myös ohjata asiakkaiden ostokäyttäytymistä. Alennetut tuotteet tai rajoitetun ajan kestävät kampanjat luovat kiireellisyyden tunteen, mikä kannustaa asiakkaita tekemään päätöksiä nopeammin ja usein ostamaan enemmän. Lisäksi, kun asiakkaat kokevat saavansa hyvän diilin, heidän tyytyväisyytensä ja sitoutumisensa kauppaan kasvaa.

Pidemmän aikavälin vaikutukset

Lidlin kyky tarjota jatkuvasti houkuttelevia erikoistarjouksia edistää myös pitkäaikaista asiakasuskollisuutta. Tämä uskollisuus ei ole vain satunnaisia ostoksia, vaan se voi johtaa siihen, että asiakkaat suosittelevat Lidl-myymälöitä myös ystävilleen ja perheenjäsenilleen, mikä laajentaa asiakaskuntaa orgaanisesti.

Pohdinta

Erikoistarjousten vaikutus asiakasuskollisuuteen on monitahoinen ja riippuu useista tekijöistä, kuten tarjouksen houkuttelevuudesta, kilpailijoiden vastaavista toimenpiteistä ja kuluttajien yleisistä ostotottumuksista. Lidl on onnistunut hyödyntämään erikoistarjouksia tavalla, joka ei ainoastaan lisää myyntiä lyhyellä aikavälillä, vaan myös rakentaa ja ylläpitää vahvaa asiakasuskollisuutta pitkällä tähtäimellä.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa