Pörssisähkösopimus ilman välityspalkkiota: Nordic Green Energy

-> Tämä artikkeli sisältää mainoslinkkejä

Vaihda 100% vihreään sähkösopimukseen kanssamme!

Tarjoamme Sinulle toistaiseksi voimassa olevan vihreän pörssisähkö sopimuksen. Pörssisähkö sopimuksessa sähkön hinta on läpinäkyvä ja perustuu todelliseen kysyntään ja tarjontaan, eikä siinä ole ylimääräisiä piilokuluja. Hinta perustuu välityspalkkioomme, Suomen alueen Spot-hintaan ja kuukausimaksuun. Laskutus perustuu tuntikohtaisiin sähkön Spot-hintoihin ja välityspalkkioomme. Pörssisähkö mahdollistaa sinulle paremman kontrollin oman sähkönkulutuksesi suhteen. Voit seurata sähkön  hintoja  ja  tehdä  kulutuspäätöksiä  sen  mukaan,  mikä  on  sinulle  edullisinta.  Valitsemalla vihreän  sähkösopimuksen  kanssamme,  tuet  uusiutuvan  energian  tuotantoa  ja  edistät  kestävää tulevaisuutta.

Uudella sovelluksellamme autamme Sinua tehostamaan sähkönkäyttöäsi ja vähentämään kulutustasi. Älykkään teknologian avulla voit seurata sähkön hintaa reaaliajassa ja tehdä järkeviä kulutusvalintoja säästääksesi rahaa ja ympäristöä.

Mobiilisovellus  tarjoaa  lukuisia  hyödyllisiä  toimintoja  ja  näkymiä  asiakkaillemme.  Ottaessasi sovelluksen käyttöön:

 • saat näkymän päivittäisestä sähkönkulutuksestasi ja arvion paljonko kulutus tulee olemaan tässä kuussa.
 • näet, mitkä ovat tämän päivän ja huomisen spot-hinnat
 • voit seurata sään lämpötilaa ja miten se vaikuttaa sähkön kulutukseesi
 • näet, miten paljon oma sähkönkulutuksesi on maksanut tähän asti tässä kuussa
 • voit tarkastella sähkölaskujasi
 • lataat sähköautoasi älylatauksella
 • näet aurinkopaneeliesi tuotannon

Mitä pörssisähkö on ja miten sen hinta määräytyy?

Pörssisähkö ja sen perusidea

Pörssisähkö on sähkön ostomuoto, jossa sähkön hinta määräytyy sähköpörssissä reaaliaikaisesti. Tämä tarkoittaa, että sähkön hinta voi vaihdella tunneittain, päivittäin tai jopa minuuteittain tarjonnan ja kysynnän mukaan. Pörssisähkösopimuksessa asiakas maksaa sähköstä sen hetkisen markkinahinnan, joka voi olla hyvin edullinen tai toisinaan kallis, riippuen monista tekijöistä.

Toisin kuin kiinteähintaisissa tai määräaikaisissa sähkösopimuksissa, pörssisähkösopimuksessa ei ole kiinteää hintaa. Tämä tarkoittaa, että kuluttaja hyötyy markkinahintojen laskusta, mutta on myös alttiimpi hinnan nousulle. Pörssisähkön hinta voi olla erittäin vaihteleva, ja se vaatii kuluttajalta tarkkaavaisuutta ja mahdollisesti myös aktiivista seurantaa.

Hinnan määräytyminen

Pörssisähkön hinta määräytyy sähköpörssissä, kuten Nord Poolissa Pohjoismaissa, tarjonnan ja kysynnän perusteella. Sähköpörssissä sähkön tuottajat ja ostajat tekevät kauppaa sähköstä, ja hinta muodostuu näiden kauppojen perusteella. Hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten sääolosuhteet, tuotantokustannukset ja poliittiset päätökset.

Esimerkiksi kylmänä talvipäivänä, jolloin sähkön kysyntä on suurta, hinta saattaa nousta. Vastaavasti tuulisena päivänä, jolloin tuulivoimalat tuottavat paljon sähköä, hinta saattaa laskea. Myös esimerkiksi poliittiset päätökset, kuten päästökauppa tai verotus, voivat vaikuttaa sähkön hintaan.

Tekijät, jotka vaikuttavat hintaan

 1. Sääolosuhteet: Tuuli, aurinko ja lämpötila vaikuttavat sähkön tuotantoon.
 2. Kysyntä: Esimerkiksi kylmät talvet tai kuivat kesät voivat lisätä sähkön kysyntää.
 3. Tuotantokustannukset: Polttoaineiden hinnat, työvoimakustannukset jne.
 4. Poliittiset tekijät: Verotus, päästökauppa ja muut poliittiset päätökset.
 5. Markkinatilanne: Muutokset globaaleilla energiamarkkinoilla, kuten öljyn hinta.
 6. Teknologiset innovaatiot: Uudet tuotantomuodot voivat vaikuttaa tarjontaan.

Pörssisähkön hyödyt ja haitat

Pörssisähkön suurin etu on sen mahdollisuus hyödyntää alhaisia markkinahintoja. Kun markkinahinta laskee, kuluttaja maksaa vähemmän sähköstään. Tämä voi olla erityisen edullista silloin, kun sähkön hinta on pitkään matalalla tasolla.

Toisaalta pörssisähkön hinta voi olla myös erittäin epävakaa. Tämä tarkoittaa, että kuluttajan on oltava valmis siihen, että sähkölasku voi vaihdella suurestikin kuukaudesta toiseen. Epävakaus voi olla hankalaa budjetoinnin kannalta, ja se voi aiheuttaa yllättäviä kustannuksia.

Kenelle pörssisähkö sopii?

Pörssisähkö sopii parhaiten kuluttajille, jotka seuraavat aktiivisesti sähkön hintaa ja ovat valmiita ottamaan riskejä. Jos olet valmis hyödyntämään alhaisia hintoja ja ottamaan riskin hinnan noususta, pörssisähkö voi olla sinulle sopiva vaihtoehto.

Lisäksi pörssisähkö sopii hyvin niille, jotka voivat joustaa sähkönkulutuksessaan. Esimerkiksi, jos pystyt siirtämään sähköä kuluttavien laitteiden käyttöä ajankohtiin, jolloin sähkö on halpaa, voit säästää merkittävästi.

Yhteenveto

Pörssisähkö on joustava ja potentiaalisesti edullinen tapa ostaa sähköä, mutta se vaatii kuluttajalta aktiivisuutta ja riskinottoa. Hinta määräytyy monimutkaisten tekijöiden kautta, ja se voi vaihdella suurestikin lyhyessä ajassa. Jos olet valmis seuraamaan markkinoita ja ottamaan hintariskin, pörssisähkö voi olla hyvä vaihtoehto sinulle.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

5 kommenttia artikkeliin ”Pörssisähkösopimus ilman välityspalkkiota: Nordic Green Energy”

Vastaa