Lindex saavutti vahvalla ensimmäisellä neljänneksellä uuden tulos- ja myyntitason

Lindex saavutti vahvalla ensimmäisellä neljänneksellä uuden tulos- ja myyntitason

Lindex julkistaa tänään vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen osavuosikatsauksensa, joka kertoo jatkuneesta kasvusta ja parantuneesta tuloksesta.

Lindexin ensimmäisen neljänneksen liiketulos* vuonna 2023 oli 62 miljoonaa Ruotsin kruunua. Tämä tarkoittaa 6,9 prosentin kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna (vuonna 2022 tulos oli 58 miljoonaa Ruotsin kruunua). Lindexin liiketulos* oli viimeisen 12 kuukauden aikana 965 miljoonaa Ruotsin kruunua, mikä vastaa 1,8 prosentin kasvua (948 miljoonaa Ruotsin kruunua). Muotiyrityksen myynnin kasvu, parempi kate ja hyvä kulunhallinta edistivät vahvistuneen tuloksen kehitystä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä ensimmäisen neljänneksen hienoon kehitykseen. Haastavasta maailmantilanteesta huolimatta onnistuimme parantamaan tulostamme entisestään viime vuoden vahvaan alkuun verrattuna ja saavuttamaan uuden tulos- ja myyntitason. Kasvatimme liikevaihtoamme kivijalkamyymälöissämme 2,3 prosenttia. Alusvaatteet olivat katsauskauden vahvin liiketoiminta-alueemme 14 prosentin kasvulla. Inspiroivan ja huolella harkitun valikoimamme sekä työntekijöidemme loistavan sitoutumisen ja asiakaslähtöisyyden ansiosta olemme saaneet monia uusia asiakkaita ja vahvistaneet entisestään Lindex-brändiä”, kommentoi toimitusjohtaja Susanne Ehnbåge.         

Lindexin ensimmäisen neljänneksen myynti kasvoi 0,7 prosenttia paikallisissa valuutoissa ja 1,0 prosenttia Ruotsin kruunussa. Muotisyrityksen kivijalkamyymälöiden myynnin kasvu jatkui ja oli 2,3 prosenttia. Digitaalinen myynti oli 21,6 prosenttia Lindexin kokonaismyynnistä (22,9 prosenttia).

Lindex julkaisi ensimmäisellä neljänneksellä vuoden 2022 kestävyysraporttinsa, jossa kuvataan niin muotiyrityksen merkittävää edistymistä kestävyyslupaustensa pitämisessä kuin yhtiön haasteita ja merkittävää transformaatiota. Uuden kestävään kehitykseen perustuvan liiketoiminnan ja kasvumahdollisuuksien kehittäminen on tärkeä osa muotiyhtiön työtä, josta Lindexin Femtech-investointi on erinomainen esimerkki.

”Olemme kehittäneet edelleen Femtech-investointiamme ja laajentaneet Femtech-brändimme Female Engineeringin tuotevalikoimaa. Asiakkaamme ovat olleet erittäin kiinnostuneita, ja odotamme innolla, että pääsemme esittelemään tulevia innovaatioitamme näillä houkuttelevilla kasvumarkkinoilla. Osana työtämme innovaatioiden parissa ja uusien kiertotalousajattelun mukaisten liiketoimintamallien ja palveluiden tutkimista olemme muun muassa pilotoineet lasten lasketteluvaatteiden vuokrausta Ruotsissa. Kyseessä oli pienimuotoinen kokeilu, jota arvostettiin, ja jonka myötä pystyimme asiakkaidemme kanssa edistämään kuluttajakäyttäytymisen muutosta kiertotalousajattelun suuntaan. Olemme myös käynnistäneet digitaalisen ohjelman, jonka tavoitteena on muuttaa käsitystämme omistamistamme vaatteista ja vaatevalinnoistamme. Asiakastarjontamme kehittäminen uusien palveluiden muodossa on tärkeä osa muutosta kohti kestävämpää liiketoimintaa ja pitkän aikavälin kasvua. Kunnianhimoinen tavoitteemme on jatkaa matkaamme globaalina, brändivetoisena ja vastuullisena muotiyrityksenä, jossa investoinnit ja digitaalinen kehitys ovat avaintekijöitä”, Susanne Ehnbåge sanoo.

* Lindexin liiketulos sisältää IFRS16-vuokrasopimukset.

Lindex on yksi Euroopan johtavista muotiketjuista. Lindexillä on noin 440 myymälää 18 markkinalla ja verkkomyyntiä oman verkkokaupan sekä maailmanlaajuisesti third party -alustojen kautta. Lindexin liikeidea on tarjota inspiroivaa ja hintansa arvoista muotia vastuullisille ja muotitietoisille naisille. Valikoimaan kuuluu useita eri kokonaisuuksia naisten alusvaatteita, naistenvaatteita ja lastenvaatteita. Lindex kasvaa ja laajentaa toimintaansa sekä omissa kanavissaan, että yhdessä franchise-toimijoiden ja globaalien muotiverkkoalustojen kautta. Lindexin kestävyyslupaus tuleville sukupolville pitää sisällään naisten voimaannuttamisen, maapallon kunnioittamisen ja ihmisoikeuksien turvaamisen. Lindex on Stockmann konsernin omistama tytäryhtiö. Lisää tietoa osoitteessa www.lindex.com


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Lindex saavutti vahvalla ensimmäisellä neljänneksellä uuden tulos- ja myyntitason”

Vastaa