Miten säästää kodin sähkölaskussa – TOP10 vinkit tästä

Viimeisten kuukausien aikana keskustelu sähköstä ja sen hinnasta on käynyt kuumana. Sitä myötä myös kotien ja yritysten sähkönkäyttöä on alettu seurata tarkemmin – mutta oletko esimerkiksi tehnyt jo maksuttoman sähkösopimuksen vertailun? Se voi säästää paljonkin menoissasi kuukausittain.

Tässä on 10 vinkkiä kodin sähkölaskun pienentämiseen:

 1. Vaihda hehkulamput LED-lamppuihin. LED-lamput kuluttavat huomattavasti vähemmän energiaa kuin perinteiset hehkulamput.
 2. Sammuta valot, kun huoneessa ei ole ketään. Älä myöskään pidä valoja päällä turhaan, kun huoneessa on tarpeeksi luonnonvaloa.
 3. Pidä huoneen ovet ja ikkunat kiinni, kun käytät ilmastointia tai lämmitystä, jotta lämpötila pysyy vakaana.
 4. Huolla ilmastointilaitteesi säännöllisesti, jotta se toimii tehokkaasti. Puhdista suodattimet ja tarkista, ettei ilmakanavat ole tukkeutuneet.
 5. Käytä huonekohtaisia lämpötilansäätimiä, jotta voit säätää lämpötilan vain niissä huoneissa, joita käytät.
 6. Käytä astianpesukonetta ja pesukonetta vain täydellä koneellisella. Näin säästät vettä ja sähköä.
 7. Käytä aurinkokennoilla toimivia ulkovaloja, jotka latautuvat päivän aikana ja syttyvät automaattisesti illalla.
 8. Varmista, että jääkaappisi ja pakastimesi ovet sulkeutuvat kunnolla, jotta kylmä ilma ei karkaa ulos.
 9. Käytä mikroaaltouunia tai leivänpaahtimia sen sijaan, että käytät uunia pienempien ruokien valmistukseen. Mikroaaltouuni kuluttaa huomattavasti vähemmän sähköä kuin uuni.
 10. Pidä huolta siitä, että tietokoneesi ja muut elektroniset laitteet ovat sammutettuina, kun et käytä niitä. Voit myös käyttää virransäästötilaa tai ajastinta, joka sammuttaa laitteen automaattisesti, kun se ei ole käytössä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että pienillä muutoksilla ja tehokkaalla sähkönkäytön optimoinnilla voit säästää rahaa kodin sähkölaskussa ja samalla vähentää ympäristön kuormitusta.

Energiatehokkuutta arkeen

Energiatehokkuus tarkoittaa energian käytön tehostamista, jotta vähemmän energiaa kuluu saman lopputuloksen aikaansaamiseksi. Tämä on tärkeää ympäristön kannalta ja se voi myös auttaa säästämään rahaa.

Tässä on muutamia vinkkejä energiatehokkuuden lisäämiseen arjessa:

 1. Käytä energiatehokkaita kodinkoneita, kuten jääkaappia, astianpesukonetta ja pesukonetta. Valitse laitteet, jotka on merkitty energialuokalla A tai paremmalla.
 2. Käytä valoja, joissa on energiaa säästävä LED-tekniikka, ja sammuta valot huoneesta poistuessasi.
 3. Vältä turhia sähkölaitteiden käyttöä ja sammuta laitteet, kun et käytä niitä. Älä myöskään pidä laitteita turhaan stand-by-tilassa.
 4. Vaihda vanhat ikkunat ja ovet energiatehokkaampiin vaihtoehtoihin, jotta lämpö ei karkaa talon sisältä ulos. Voit myös käyttää verhoja tai sälekaihtimia, jotka auttavat eristämään huoneita.
 5. Säädä huoneiden lämpötilaa ja ilmastointia sen mukaan, mihin tilaan huoneita käytetään. Esimerkiksi kylpyhuoneen lämpötilaa ei tarvitse säätää yhtä korkealle kuin makuuhuoneen.
 6. Käytä uusiutuvaa energiaa, kuten aurinkopaneeleja tai tuulivoimaa. Vaikka tällaiset ratkaisut voivat olla kalliita, ne voivat auttaa säästämään rahaa pitkällä aikavälillä.
 7. Kiinnitä huomiota ruoanlaittoon. Käytä kattiloita ja pannuja, joiden koko vastaa liedellä käytettävän levyn kokoa, sillä suuret astiat kuluttavat enemmän energiaa.
 8. Käytä pyykinpesukonetta ja kuivausrumpua vain täydellä koneellisella. Näin säästät vettä ja energiaa.
 9. Vaihda autosi bensa- tai dieselmoottori sähkömoottoriin tai hybridimalliin. Vaikka tämä on suuri investointi, sähkö- ja hybridiautot ovat energiatehokkaampia ja niillä voi säästää merkittävästi polttoainekuluissa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että pienillä muutoksilla voit tehdä arjestasi energiatehokkaampaa ja auttaa ympäristöä samalla kun säästät rahaa.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa