Alennusmyyntien aika – miten liikkeet ilmoittavat alestaan

Alennusmyynnin ilmoittaminen on tärkeä osa kaupan markkinointia. Liikkeet voivat käyttää erilaisia keinoja ilmoittaakseen alennusmyynnistä asiakkailleen. Mainosteippaus ja mainosjulisteet sekä erilaiset tarrat tulevat ensimmäisinä mieleen katukuvassa.

Tässä muutamia yleisiä tapoja:

 1. Mainokset: Liikkeet voivat ilmoittaa alennusmyynnistään mainoksilla eri medioissa, kuten sanoma- ja aikakauslehdissä, radiossa, televisiossa, verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Mainoksissa voidaan käyttää houkuttelevia otsikoita ja kuvia, jotka houkuttelevat asiakkaita tutustumaan alennettuihin tuotteisiin.
 2. Kyltit: Liikkeet voivat käyttää kylttejä myymälän sisällä ja ulkopuolella ilmoittaakseen alennusmyynnistään. Kylteissä voidaan käyttää isoja kirjaimia ja kirkkaita värejä, jotta ne erottuvat hyvin.
 3. Sähköpostit ja tekstiviestit: Liikkeet voivat lähettää asiakkailleen sähköposteja ja tekstiviestejä ilmoittaakseen alennusmyynnistään. Tällöin voidaan myös tarjota asiakkaille erikoistarjouksia ja alennuskoodeja, joita voi käyttää verkkokaupassa tai myymälässä.
 4. Esitteet: Liikkeet voivat jakaa esitteitä, joissa on tietoa alennusmyynnistä ja alennetuista tuotteista. Esitteissä voidaan myös antaa vinkkejä siitä, miten alennettuja tuotteita voi käyttää ja yhdistellä.
 5. Suoramarkkinointi: Liikkeet voivat lähettää suoramarkkinointikirjeitä, joissa on tietoa alennusmyynnistä ja alennetuista tuotteista. Tällaisia kirjeitä voidaan lähettää esimerkiksi kanta-asiakkaille ja niissä voidaan tarjota erikoisalennuksia.

On tärkeää, että liikkeet ilmoittavat alennusmyynnistään selkeästi ja houkuttelevasti. Tämä auttaa asiakkaita löytämään alennetut tuotteet ja lisää myyntiä.

Alennusmyyntien perusidea

Alennusmyyntien perusidea on myydä tuotteita alennettuun hintaan tietyksi ajaksi. Tämä voi olla esimerkiksi kauden vaihtumisen yhteydessä tai juhlapäivän kunniaksi. Alennusmyynnillä on useita tavoitteita, kuten:

 1. Myynnin lisääminen: Alennusmyynti houkuttelee asiakkaita ostamaan lisää tuotteita alennetulla hinnalla, mikä voi johtaa myynnin kasvuun.
 2. Vanhojen varastojen tyhjentäminen: Alennusmyynti auttaa myymään vanhoja varastoja ja tuotteita, joita ei ole myyty täydellä hinnalla. Tämä voi auttaa välttämään varaston ylijäämän kasvua ja antaa tilaa uusille tuotteille.
 3. Uusien asiakkaiden houkutteleminen: Alennusmyynnillä voidaan houkutella uusia asiakkaita, jotka voivat tutustua liikkeen tuotteisiin ja palveluihin alennetulla hinnalla. Tämä voi auttaa kasvattamaan asiakaskuntaa ja vahvistamaan brändiä.
 4. Kilpailukyvyn lisääminen: Alennusmyynti voi auttaa parantamaan liikkeen kilpailukykyä suhteessa muihin saman alan liikkeisiin. Alennukset voivat houkutella asiakkaita liikkeeseen, joka tarjoaa parempia tarjouksia.

Alennusmyynti voi olla hyödyllinen liikkeelle, jos sitä käytetään oikein. Alennusmyynti voi lisätä myyntiä, tuoda uusia asiakkaita ja parantaa liikkeen kilpailukykyä. On kuitenkin tärkeää, että alennusmyynti ei vahingoita liikkeen kannattavuutta pitkällä aikavälillä.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Alennusmyyntien aika – miten liikkeet ilmoittavat alestaan”

Vastaa