Lindex ilmoittaa jatkuvasta kasvusta kaikissa myyntikanavissa

Lindex julkaisee tänään vuoden 2022 kolmannen neljänneksen sekä vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden osavuosikatsauksensa ja ilmoittaa myynnin jatkuvasta kasvusta sekä kivijalkamyymälöissä että digitaalisissa kanavissa

Lindexin vuoden 2022 kolmannen vuosineljänneksen myynti nousi 1,1 prosenttia paikallisissa valuutoissa ja 3,0 prosenttia Ruotsin kruunussa. Vuoden 2019 vastaavaan, pandemiaa edeltävään ajanjaksoon verrattuna myynti kasvoi 13,8 prosenttia paikallisissa valuutoissa ja 12,9 prosenttia Ruotsin kruunussa. Vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden myynti kasvoi 15,7 prosenttia paikallisissa valuutoissa ja 18,0 prosenttia Ruotsin kruunussa.

”Myyntimme hieno kasvu jatkuu ja olemme saavuttaneet Lindexin suurimman myynnin kolmannella vuosineljänneksellä. Sekä kivijalkamyymälöidemme että digitaalisten kanaviemme myynnin kasvu on hyvä osoitus kyvystämme vastata asiakkaidemme tarpeisiin ja toiveisiin. Se osoittaa myös sen, että tarjontamme pysyy vahvana ympäröivän maailman haasteista huolimatta. Olemme myös entisestään vahvistaneet asiakaskuntaamme ja saaneet tänä vuonna tähän mennessä yhteensä 775 000 uutta kanta-asiakasta ja verkkokauppa-asiakasta. Näin ollen meillä on nyt 5,4 miljoonaa rekisteröityä asiakasta, joiden kanssa meillä on loistava tilaisuus jatkaa pitkäaikaisen suhteen rakentamista”, sanoo toimitusjohtaja Susanne Ehnbåge. 

Lindexin myynti kivijalkamyymälöissä kasvoi kolmannen neljänneksen aikana 0,7 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Muotiyhtiö jatkoi verkkomyyntinsä kasvattamista 0,4 prosentilla neljänneksen aikana, ja digitaalinen myynti nousi 17,8 prosenttiin Lindexin kokonaismyynnistä.

Lindexin kolmannen vuosineljänneksen operatiivinen tulos* oli 219 miljoonaa Ruotsin kruunua (vuonna 2021 se oli 301 miljoonaa Ruotsin kruunua, vuonna 2019 123 miljoonaa Ruotsin kruunua). Vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden operatiivinen tulos ylsi 645 miljoonaan Ruotsin kruunuun, mikä merkitsee 39 prosentin kasvua edelliseen vuoteen verrattuna ja on yli kolminkertainen vuoteen 2019 verrattuna (464 miljoonaa Ruotsin kruunua vuonna 2021, 188 miljoona Ruotsin kruunua vuonna 2019).

”Tulos on ajanjaksolla vahva ja ylittää vuoden 2019 luvut kirkkaasti, mutta emme kuitenkaan yltäneet kolmannella neljänneksellä viime vuoden poikkeuksellisiin tuloksiin. Huomattavasti heikentynyt Ruotsin kruunu on johtanut alhaisempiin marginaaleihin. Emme ole täysin kompensoineet tätä asiaa, sillä meille on erittäin tärkeää, että asiakkaille tarjottava valikoima on hinta-laatu-suhteeltaan erinomainen. Tulokseemme ovat vaikuttaneet myös suuret investoinnit, joissa sijoitamme pitkän aikavälin strategiamme mukaisesti jatkuvaan globaaliin, digitaaliseen ja kestävään kasvuun”, Susanne Ehnbåge sanoo.

Osana muotiyrityksen kasvustrategiaa ja kestävää liiketoiminnan kehitystä Lindex investoi Femtech-alaan. Vuosineljänneksen aikana Lindex on tuonut markkinoille uuden Female Engineering -brändinsä, joka innovaatioiden ja teknologian avulla kehittää naisten tarpeisiin keskittyviä tuotteita.

”Brändivalikoimamme kasvaa, ja Female Engineeringin avulla asetamme itsemme suuria mahdollisuuksia tarjoaville kasvumarkkinoille. Olemme kehittäneet tuotteita naisvartaloille yli 65 vuoden ajan, ja Femtech-investointimme ansiosta voimme hallita asiantuntijuuttamme uusilla tavoilla – tämä on merkittävä virstanpylväs Lindexin historiassa. Kestävän kasvun luominen ja tarjontamme jatkuva kehittäminen asiakkaan tarpeet huomioiden ovat keskeinen osa tulevaisuuttamme. Edessämme on edelleen haastavat ajat, mutta oikeilla prioriteeteillä, kustannusten hallinnalla, joustavuudella ja nopeudella olemme valmiita tulevaisuuteen parhaalla mahdollisella tavalla ja pysymme vahvana”, sanoo Susanne Ehnbåge.

* Lindexin operatiivinen tulos ei sisällä IFRS16-vuokrasopimuksia.

Nettiaika alkaa olla yhä enemmän mobiiliaikaa

Mobiilinetti ja se meidän oma ihana älypuhelimemme ovat vieneet entistä enemmän varsinkin aikuisten lisääntyneestä vapaa-ajasta. Toisaalla käytämme puhelinta lukiessamme suoratoiston ohjelmien arvosteluita, toisaalta luemme sillä uusimmat ralliuutiset tai teemme lainavertailua netissä. Oli se syy mikä tahansa, aikuisilla on se älypuhelin entistä useammin kädessä – aina kun ei tee mitään muuta. Vai oletko tarkastellut omaa käyttäytymistäsi vaikka kotona ollessasi? Kuinka paljon illan aikan roikut omassa puhelimessasi – teetkö sillä osakesijoituksia vai vertailetko puhelinliittymien hintoja – kaikki ne löytyvät sieltä ja ovat saatavilla mobiilisti aina kun haluat – mutta missä tulee raja, oletko sinä jo kokeillut yhtä digitöntä päivää arjessasi, vaikka joku sunnuntai?


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa