Online lainat ja niiden tilaamisen ABC

Tämä on aloittelijan ja samalla vanhemmankin harjan lyhyt opas, kuinka halvin laina löytyy verkon kautta, ”tilaamalla”, eli toisin sanoen ihan normaalilla lainahakemuksella. Tämä ei poikkea ollenkaan tavanomaisesta ja nykyään karvalakkilainaamisesta pankin konttorilta. Helppous on ainoa poikkeus – merkittävä sellainen – eli ei enää liitteitä, eikä small-talkkia virkailijoiden kanssa tapaamisten saattelamana.

Kriteerit ovat silti samat, mutta kaikki on onlinepohjaista eli korko saattaa olla usein jopa pienempi. Asuntolainat ovat tässä ainoa poikkeus ja kulutuskäyttöön tarkoitetut vakuudelliset pankkilainat, joista lisää tämän linkkauksen takaa, jotka ovat tosin vakuusvaatimuspuolen osalta erittäin harvinaisia, jopa olemattomia kyseisellä sivulla, vaikka vertailussa on myös kivijalkapankkeja. Tästä kertoo lisää Pankkilainavertailu.fi -palvelusivusto.

Mitä lainatessa kannattaa ottaa huomioon?

Ykkösenä korko, ehdottomasti. Uuden korkokaton seurauksena (hurja kiritys ehdottomasti tai kiristys ehkä pikemminkin!), korkoon tihrustaminen ei ole tosin niin tärkeää enää, koska erot hinnoissa ovat kapeammat kuin koskaan historiassa, samoin katteet lainoissa ja varsinkin pikavipeissä. Joka tapauksessa halvin mahdollinen kulutusluotto on varmasti jokaisen kiikareissa.

Yleistymään päin ovat kuitenkin myös muut ominaisuudet lainassa, jotka ovat käytännössä ilmaisia. Erityisesti lainaturvavakuutukset ja eräpäivän siirrot (mahdollisuus siirtoon tarpeen vaatiessa). Turvavakuutus ei ole kuitenkaan mikään uusi juttu (huomaa julkaisun päiväys) ja turhasta ei kannata maksaa eli hinta, ehto, riski -suhde kannattaa laskea mukaan ja lainapalvelut ovat kyllä nostaneet asian pinnalle erinomaisen hyvin kuluttajan silmin nähtäväksi.

Mitä muuta?

Tilaat mitä vaan netistä, niin haluat varmistaa, että verkkosivu on turvallinen. Nykyään kaikissa laitteissa (puhelimet ja tablettilaitteet mukaan laskien) on pohjana jo niin järeät virus- & vakoiluturvat, että kunhan et syötä luottokorttitietoja hämäräpohjaiselle sivustolle, niin olet kohtuullisen lähellä 100-prosenttista verkkoturvallisuutta. Lainaamisessa et käytännössä voi hävitä, koska lainaat rahaa pankilta tai lainapalvelulta.

Ennen vanhaan koroissa saattoi tulla takkiin, mutta Suomen lakimuutokset ovat nyt tehneet kahdesti asiasta silppurin varmaa kuluttajalle. Hyvästi kalliit korot siis – lainasit sitten onlinepuolelta tai pankista – yleensähän molemmat puolet kulkevat jo käsi kädessä varsinkin nyt uudella vuosikymmenellä jo viimeistään.

Lisäksi

Kaikki onlinetilaaminen kasvaa, vahvistuu ja parantuu monella eri mittarilla. Ei pelkästään rahan lainaaminen, mutta pankkitoiminta yleisesti toimii hyvänä esimerkkinä tässä sen ollessa aina suhteellisen arkaluonteinen asia. Ja erityisesti, kun se on nyt ”syvällä verkossa”. Samalla maksujärjestelmät kehittyvät, mutta myös kyberturvallisuuspanostuksia tarvitaan, sillä pitkäkyntisiä ”onlinetaskuammattilaisia” löytyy myös kasvavissa määrin valitettavasti. Tämä tosin kohdistuu enemmänkin verkkolompakoihin ja lainan hakeminen netistä on henkilökohtaista ja turvallista pankkitunnuksilla.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa