Nykyaikainen kylpyhuone

Kylpyhuone on yksi kodin ja talon tärkeimmistä paikoista, sitä vaan ei normaalisti ajattele niin, mutta loppujen lopuksi sillä on suuri merkitys niin asumismukavuuteen kuin myös asunnon jälleenmyyntiarvoon, sillä huonokuntoinen kylpyhuone viestii asunnon potentiaaliselle ostajalle rahanmenoa. Kun taas hyväkuntoinen ja nykyaikainen kylpyhuone tuo positiivisen ja helpotuksen tunteen ostajille.

Ei vain asuntokaupassa

Kylpyhuoneella on nykyisissä kodeissa enemmän merkitystä, kun kenties koskaan aiemmin. Nykyinen moderni kylpyhuone voi olla kuin pieni spa keskellä arjen kiireitä, ja se saadaan aikaan oikeilla sisustuselementeillä jopa pieniin tiloihin.

Nykyaikainen kylpyhuone ei ole vain WC, vaan se on voi olla ja yleensä onkin paljon muutakin. Jos sinulla on mahdollisuus muokata kylpyhuonetta, sen uudelleen suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa. Pitää muistaa samalla, että käytämme yllättävänkin paljon aikaa päivästä kylpyhuoneessa ja usein sekä aloitamme että päätämme päivän kylpyhuoneen kautta, joten sen pitää olla tilaansa nähden toimiva ja miksei myös turvallinen ja tyylikäs – kaikki lähtee suunnittelusta.

Netissä on vaikka millä mitalla kylpyhuoneiden kuvia, joista voi lähteä liikkeelle oman kylpyhuoneen kanssa. Värimaailmat, kalusteet, hanat, valaistus, muodot – kaikkeen löytyy todella paljon vaihtoehtoja. Ja mitä pienempi oma kylpyhuoneesi on, sitä tärkeämpää on suunnittelu ja oikeiden muotoisten elementtien valinta omaan tilaasi. Tiesitkö, että esimerkiksi pieneen kylpyhuoneeseen nykyisinkin voidaan asentaa kylpyammeseinä, jos siis haluat ammeen – tai suihkukaapin tai suihkunurkkauksen, vaihtoehtoja on satoja.

Suunnittelu on kaiken alku

Valaistus on todella tärkeä, jos aiot meikata tai hoitaa ihoasi kylpyhuoneessa, lisäksi sopiva valaistus tai sen vaihtoehdot, voivat muokata kylpyhuoneestasi rauhan tyyssijan. Entä kuinka paljon oikeasti tarvitset säilytystilaa tai haluatko seinä- vai lattia-wc:n?

Netin monet sisustusblogit antavat hyviä ajatuksia kenties omaan tarpeeseesikin ja voit aivan rauhassa yhdistellä toisten ihmisten ideoita tai mennä sisustusliikkeeseen ja pyytää heiltä asiantuntija-apua suunnitteluun, kaikki on täysin sinusta itsestäsi kiinni.

Netistä löytyy myös paljon ennen ja jälkeen kuvia, joten omassa suunnittelussa tai niiden ideoiden metsästämisen yhteydessä kannattaa käyttää paljon Googlea. Joillakin sivustolla näkee myös esimerkkihintoja töistä ja tuloksista, joihin kannattaa myös kiinnittää edes vähän huomiota, sillä se oma budjetti määrittelee kyllä aika paljon, mitä kylpyhuoneeseesi oikeasti voidaan tehdä.

Aseta budjetti

Jokainen suunnitelma vaatii budjetin, sillä silloin tiedät, mitä voit mihinkin osaan laittaa ja voit rauhassa viettää aikaasi nettikaupoissa tai kaupunkisi liikkeissä etsien omaan budjettiisi sopivia kylpyhuoneesi osasia. Jokaisesta asiasta alkaen siitä wc-istuimesta valaistukseen löytyy sekä edullisempia että hintavampia vaihtoehtoja.

Budjetissa pitää muistaa niin pintojenkäsittely, mahdolliset LVI- ja sähkötyöt sekä se, että kaikkea ei välttämättä voi eikä saa tehdä itse. Jos omat remonttitaidot ovat vähäiset tai olemattomat, kannattaa kysellä oman paikkakunnan remonttifirmoilta, millä hintaa he tekisivät projektin ja samalla varmistaa, että remonttifirman kaikki LVI-työ yms. luvat ovat kunnossa, että työllä on sitten edes jonkinlainen takuu. Tee myös aina kirjallinen sopimus, josta käy selkeästi ilmi, mitä on sovittu, hinnat ja aikataulut. Sovi myös sisältääkö hinnat myös tarvikkeet vai laskuttaako remonttifirma ne erikseen, vai avataanko projektille kenties oma tili paikalliseen rautakauppaan. Erilaisia vaihtoehtoja on aina ja paljon riippuu itse remontin kokoluokasta, mutta aina kannattaa tehdä se kirjallinen sopimus.

Kylpyhuone on pakollinen mutta se voi olla myös romanttinen

Kylpyhuone on meille toisaalta se kodin pakollinen paikka tehdä omat tarpeet, mutta siitä voi suunnitella ja rakentaa myös oman kylpylä-spa-rentoutumiskeskuksen, eikä sen rakentamiseen välttämättä tarvita suuria summia rahaa, kekseliäisyyttä ja oikeita valintoja. Jopa netin asuntosivut esittelevät ideoita erilaisille kylpyhuoneille ja jotkin tarjoavat jopa remonttimiehetkin paikanpäälle.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa