Puhelinliittymä: Näin valitset sopivan puhelinliittymän

Puhelinliittymä on välttämätön osa nykyelämää. Sen avulla voimme soittaa, lähettää tekstiviestejä ja käyttää nettiä. Puhelinliittymiä on tarjolla monenlaisia, joten niiden valinta voi olla haastavaa. Tässä artikkelissa käymme läpi puhelinliittymien tärkeimmät ominaisuudet ja annamme vinkkejä sopivan liittymän valintaan.

Mitä puhelinliittymä sisältää?

Puhelinliittymä sisältää yleensä puhelua, tekstiviestejä ja netin käytön. Puheluiden ja tekstiviestien määrä voi olla rajallinen tai rajaton. Netin käytön määrä voi olla myös rajallinen tai rajaton. Rajallisen datankäytön jälkeen liittymän nopeus voi hidastua tai käyttö voi olla kokonaan estetty.

Puhelinliittymän ominaisuudet

Puhelinliittymiä valitessa kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin ominaisuuksiin:

  • Hinta. Puhelinliittymien hinnat vaihtelevat suuresti. Halvimmilla liittymillä on yleensä rajallinen datankäyttö ja puhelujen ja tekstiviestien määrä. Kalliimmilla liittymillä on yleensä rajaton datankäyttö ja puhelut ja tekstiviestit ovat myös rajattomia.
  • Datan määrä. Jos käytät nettiä paljon, kannattaa valita liittymä, jossa on rajaton datankäyttö. Jos taas käytät nettiä vain vähän, voi pienempi datapaketti olla riittävä.
  • Puheluiden ja tekstiviestien määrä. Jos soitat ja lähetät paljon tekstiviestejä, kannattaa valita liittymä, jossa on rajaton määrä puheluja ja tekstiviestejä. Jos taas et käytä puheluita ja tekstiviestejä paljon, voi pienempi määrä riittää.
  • Määräaika. Puhelinliittymät voivat olla määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia. Määräaikaisen liittymän etuna on usein edullisempi hinta. Toisaalta määräaikaisen liittymän irtisanomisaika voi olla pitkä, joten kannattaa olla varma, että haluat liittymän myös määräajan jälkeen.
  • Lisäpalvelut. Puhelinliittymien mukana voi tulla myös erilaisia lisäpalveluita, kuten musiikki- tai elokuvapalveluita. Lisäpalveluiden hinnat kannattaa ottaa huomioon liittymän valinnassa.

Puhelinliittymän valinta

Puhelinliittymä tarjous valinta kannattaa aloittaa omien tarpeiden ja käyttötottumusten kartoittamisesta. Jos käytät nettiä paljon, kannattaa valita liittymä, jossa on rajaton datankäyttö. Jos taas käytät nettiä vain vähän, voi pienempi datapaketti olla riittävä. Samoin, jos soitat ja lähetät paljon tekstiviestejä, kannattaa valita liittymä, jossa on rajaton määrä puheluja ja tekstiviestejä. Jos taas et käytä puheluita ja tekstiviestejä paljon, voi pienempi määrä riittää.

Kun olet kartoittanut omat tarpeesi, voit aloittaa eri liittymien vertailun. Vertailussa kannattaa huomioida liittymien hinta, datan määrä, puheluiden ja tekstiviestien määrä, määräaika ja mahdolliset lisäpalvelut.

Vertaa liittymiä vertaaliittymat.fi-sivustolla

Vertaaliittymat.fi -sivusto on kätevä työkalu eri liittymien vertailuun. Sivusto tarjoaa kattavan listan eri operaattoreiden liittymistä, joiden avulla voit helposti vertailla eri vaihtoehtoja. Sivusto näyttää myös liittymien hinnat, datan määrän, puheluiden ja tekstiviestien määrän, määräajan ja mahdolliset lisäpalvelut.

Vertailu kannattaa tehdä säännöllisesti, sillä liittymien hinnat ja ominaisuudet voivat muuttua.

Tässä eri liittymätarjouksia alla vertaaliittymat.fi sivustolta:

Telia liittymätarjous
Moi liittymät
Nettiliittymä
Puhelinliittymä tarjous

Tässä myös sinulle SkyShowTime tarjous alla:

Lue myös: 
Mobilepay ei toimi (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

3 kommenttia artikkeliin ”Puhelinliittymä: Näin valitset sopivan puhelinliittymän”

Vastaa