Miten sinä voit säästää omissa osamaksu- ja lainakuluissa kuukausittain

Monilla meistä on osamaksuja ja lainoja, joista maksetaan kuukausittain kuluja. Nämä kulut voivat vaikuttaa merkittävästi talouteemme ja budjettiimme. On kuitenkin olemassa joitain tapoja, joilla voit säästää osamaksu- ja lainakuluissa kuukausittain – ja lainalaskuri ja erilaiset lainavertailut eivät ainakaan ole haitaksi. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua pienentämään näitä kuluja ja säästämään rahaa.

1. Vertaile tarjouksia ja kilpailuta lainasi

Ennen kuin sitoudut osamaksuun tai lainaan, vertaile eri tarjoajien tarjouksia. Eri lainanantajat voivat tarjota erilaisia korkoja, maksuehtoja ja muita kustannuksia. Kilpailuttamalla lainasi voit löytää edullisemman vaihtoehdon, joka säästää sinulle rahaa kuukausittain.

2. Harkitse pidemmän laina-ajan valitsemista

Pidemmän laina-ajan valitseminen voi pienentää kuukausittaisia maksueriä. Vaikka pidempi laina-aika tarkoittaa yleensä suurempia kokonaiskustannuksia, se voi silti auttaa sinua säästämään rahaa kuukausittain, jos sinulla on tiukempi budjetti. Muista kuitenkin, että pidempi laina-aika tarkoittaa myös enemmän maksettavia korkokuluja pitkällä aikavälillä.

3. Yhdistä lainat ja osamaksut

Usein elämässä kertyy erilaisia lainoja ja osamaksuja eri tarkoituksiin. Tällaiset rahoitusvelat voivat aiheuttaa taloudellista stressiä ja johtaa korkeisiin korkoihin ja maksuihin. Yksi tapa helpottaa taloudellista taakkaa on yhdistää lainat ja osamaksut yhdeksi kokonaisuudeksi. Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitä tarkoittaa lainojen ja osamaksujen yhdistäminen sekä millaisia etuja se voi tarjota.

Mikä on lainojen ja osamaksujen yhdistäminen?

Lainojen ja osamaksujen yhdistäminen tarkoittaa usein sitä, että otat uuden lainan tai luottokortin, jolla maksat pois kaikki aiemmat lainasi ja osamaksusi. Tällä uudella lainalla tai luottokortilla voit yhdistää kaikki erilliset velkasi yhdeksi kokonaisuudeksi. Tämä tarkoittaa, että sinun tarvitsee hoitaa vain yhtä maksua kuukaudessa, mikä helpottaa talouden hallintaa.

Mitä etuja lainojen ja osamaksujen yhdistäminen tarjoaa?

 1. Yksinkertaisempi talouden hallinta: Kun yhdistät lainat ja osamaksut yhdeksi kokonaisuudeksi, sinun tarvitsee seurata vain yhtä maksua kuukaudessa. Tämä helpottaa talouden hallintaa ja vähentää stressiä useiden erillisten maksujen hallinnasta.
 2. Mahdollisuus alhaisempaan korkoon: Uuden yhdistelylainan tai luottokortin avulla voit saada alhaisemman koron kuin mitä aiemmat lainasi ja osamaksusi mahdollisesti sisältävät. Tämä voi johtaa säästöihin korkokuluissa pitkällä aikavälillä.
 3. Maksuehtojen joustavuus: Yhdistelylainan tai luottokortin avulla voit neuvotella paremmista maksuehdoista, kuten pidemmästä takaisinmaksuajasta tai pienemmistä kuukausieristä. Tämä voi auttaa sinua sovittamaan takaisinmaksun taloudelliseen tilanteeseesi paremmin.
 4. Parannettu luottotilanne: Kun yhdistät lainat ja osamaksut, voit parantaa luottotilannettasi. Maksamalla pois aiemmat velkasi ajoissa ja hallitusti, voit parantaa luottopisteesi ja luottokelpoisuutesi. Tämä voi avata ovia parempiin lainaehtoihin ja alhaisempiin korkoihin tulevaisuudessa.

Mitä tulee huomioida?

Ennen lainojen ja osamaksujen yhdistämistä on tärkeää harkita seuraavia asioita:

 • Kokonaiskulut: Vaikka yhdistelylaina voi tarjota alhaisemman koron, on tärkeää tarkastella myös lainan kokonaiskuluja, kuten mahdollisia avausmaksuja tai muita lisäkustannuksia.
 • Uuden lainan ehdot: Tutki huolellisesti uuden yhdistelylainan tai luottokortin ehdot, kuten koron, takaisinmaksuajan ja kuukausierän suuruuden. Varmista, että uusi laina sopii taloudelliseen tilanteeseesi ja takaisinmaksukykyysi.
 • Aiempia lainoja ja osamaksuja koskevat ehdot: Ennen kuin päätät yhdistää lainat ja osamaksut, tarkista huolellisesti aiempien lainojesi ja osamaksujesi ehdot. Varmista, että et joudu maksamaan suuria ennenaikaisen takaisinmaksun maksuja tai muita kustannuksia.
 • Velkojen hallinta: Lainojen ja osamaksujen yhdistäminen voi olla hyvä vaihtoehto, jos pystyt hallitsemaan uutta lainaa vastuullisesti. On tärkeää olla kurinalainen talouden hallinnassa ja välttää uusien velkojen kertymistä yhdistelylainan jälkeen.

Lainojen ja osamaksujen yhdistäminen voi olla hyödyllinen tapa selkeyttää talouttasi ja pienentää kuukausittaisia kuluja. Muista kuitenkin tehdä perusteellinen vertailu ja harkita huolellisesti ennen päätöksentekoa. Keskustele tarvittaessa rahoitusalan asiantuntijan kanssa saadaksesi henkilökohtaista neuvontaa ja varmistaaksesi, että valitset sinulle sopivan yhdistelyvaihtoehdon.

4. Tee ylimääräisiä lyhennyksiä

Jos taloudellinen tilanteesi sallii, harkitse ylimääräisten lyhennysten tekemistä lainoihisi. Tämä auttaa sinua maksamaan velkasi nopeammin ja säästämään korkokuluissa pitkällä aikavälillä. Muista tarkistaa lainasopimus mahdollisista ylimääräisten lyhennysten tekemisen rajoituksista tai mahdollisista lisämaksuista.

5. Seuraa talouttasi ja tarkista kulut

Seuraa talouttasi säännöllisesti ja tarkista, mihin rahasi menevät. Voit löytää tapoja pienentää muita menoja ja vapauttaa siten enemmän rahaa osamaksuihin ja lainoihin. Pienetkin muutokset kulutustottumuksissasi voivat auttaa säästämään rahaa kuukausittain.

Näiden vinkkien avulla voit säästää osamaksu- ja lainakuluissa kuukausittain ja parantaa taloudellista tilannettasi. Muista aina tehdä huolellista tutkimusta ja harkintaa ennen sitoutumista lainoihin tai osamaksuihin, ja tarvittaessa ota yhteyttä talousneuvojaan saadaksesi yksilöllistä neuvontaa.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Miten sinä voit säästää omissa osamaksu- ja lainakuluissa kuukausittain”

Vastaa