Markkinointisuunnitelma ja mediavalinnat 2023

Markkinointisuunnitelma ja mediavalinnat ovat läheisesti yhteydessä toisiinsa, sillä mainoskanavien valinta vaikuttaa suuresti markkinointisuunnitelman tehokkuuteen. Tiesitkö esimerkiksi sitä, että lehti toimii aivan hyvin paikallisesti vielä mainonnan mediana, joten oikea media on tärkeä valinta – joskin kun teet oman markkinointisuunnitelman, se antaa myös analyysivälineet, jotka auttavat median vaihtamisessa, jos tuloksia ei synny.

Tässä on joitain tärkeitä näkökohtia, joita on syytä harkita mediavalintoja tehtäessä markkinointisuunnitelman pohjaksi:

 1. Kohderyhmän määrittäminen: Kohderyhmän tunteminen auttaa valitsemaan tehokkaat mainoskanavat. Esimerkiksi, jos kohderyhmäsi on aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä, kannattaa harkita sosiaalisen median mainontaa. Jos kohderyhmäsi on aktiivinen paikallisten lehtien lukija, kannattaa harkita lehtimainontaa.
 2. Budjetin määrittäminen: Budjetti vaikuttaa suuresti mainoskanavien valintaan. Joissain tapauksissa digitaalinen markkinointi voi olla edullisempaa kuin perinteinen mainonta, kuten televisio- tai radiomainonta.
 3. Mainoskanavien valinta: On tärkeää valita mainoskanavat, jotka ovat tehokkaita kohderyhmäsi tavoittamisessa. Tärkeitä kanavia voivat olla esimerkiksi sosiaalinen media, hakukonemarkkinointi, lehtimainonta, radiomainonta ja televisiomainonta. On tärkeää harkita myös kanavien sopivuutta tavoitteisiisi ja budjettiisi.
 4. Sisällön suunnittelu: Sisällön tulee olla sopivaa valitulle mainoskanavalle ja kohderyhmälle. Esimerkiksi, sosiaalisen median mainonta vaatii lyhyitä ja iskeviä mainoksia, kun taas radiomainonta voi vaatia pidemmän mainoksen. Sisällöntuotannolla on suuri vaikutus hakukoneoptimointiin. Google ja muut hakukoneet tarkastelevat sivuston sisältöä tunnistaakseen sivuston aihepiirin. Sivuston toimivuus, käyttäjäkokemus ja sisällön laatu ovat myös tärkeitä tekijöitä hakukoneoptimoinnissa. Sisällöntuotannon avulla voit lisätä avainsanoja, jotka auttavat hakukoneita ymmärtämään sivustosi aihepiirin.
 5. Aikataulun suunnittelu: On tärkeää harkita mainoskampanjan aikataulua. Esimerkiksi, jos tavoitteenasi on lisätä myyntiä joulusesongin aikana, kannattaa kampanja suunnitella tälle ajalle.
 6. Mittaaminen ja seuranta: On tärkeää seurata kampanjan tehokkuutta, jotta voidaan tehdä tarvittavia muutoksia ja parannuksia. Mittareita voivat olla esimerkiksi klikkausmäärät, konversioprosentit ja mainoskampanjan kustannukset.

Yrityksen on tärkeää valita oikeat mainoskanavat ja -muodot sekä suunnitella mainoskampanjansa huolellisesti, jotta se tavoittaa kohderyhmänsä halutulla tavalla. Tämä vaatii perusteellista tutkimusta ja suunnittelua, mutta kun markkinointisuunnitelma on hyvin suunniteltu, tukee se myös sen kehittämistä työn edetessä.

Markkinointi ei ole koskaan valmis

On kuitenkin tärkeää muistaa, että markkinointi on jatkuva prosessi, ja kampanjan tehokkuutta tulee seurata ja arvioida jatkuvasti.

Lisäksi, kannattaa harkita myös erilaisia markkinointikanavien yhdistelmiä. Esimerkiksi, digitaalinen markkinointi ja perinteinen mainonta voivat täydentää toisiaan. Digitaalinen markkinointi voi auttaa tavoittamaan laajemman yleisön, kun taas perinteinen mainonta, kuten lehtimainonta, voi auttaa tavoittamaan paikallisia asiakkaita.

Lopuksi, markkinointisuunnitelma ja mediavalinnat ovat vain yksi osa yrityksen menestyksen varmistamisessa. On tärkeää panostaa myös tuotteiden ja palveluiden laatuun, asiakaspalveluun ja brändin rakentamiseen. Kun kaikki nämä osa-alueet ovat kunnossa, yrityksellä on paremmat mahdollisuudet menestyä markkinoilla.

Lehtimainonta toimii yhä 2020-luvulla

Vaikka digitaalinen markkinointi on kasvanut nopeasti viime vuosikymmeninä, lehtimainonta on edelleen tehokas mainosmuoto monilla markkina-aloilla. Lehtimainonta voi tarjota useita etuja, jotka eivät ole saatavilla digitaalisessa markkinoinnissa. Tässä on muutamia syitä, miksi lehtimainonta toimii edelleen 2020-luvulla:

 1. Kohdennettu markkinointi: Lehtimainonta tarjoaa mahdollisuuden kohdentaa mainokset tiettyyn kohderyhmään, mikä voi auttaa yrityksiä tavoittamaan juuri ne asiakkaat, jotka ovat kiinnostuneita tuotteistaan tai palveluistaan.
 2. Korkeampi sitoutumisaste: Lehtimainonta saa usein suuremman sitoutumisasteen kuin digitaalinen mainonta. Lehdet ja aikakauslehdet ovat yleensä luotettavia lähteitä tietoon ja viihteeseen, jolloin lukijat voivat olla alttiimpia mainoksille, jotka ovat niiden välissä.
 3. Laaja kattavuus: Paikalliset lehdet ovat edelleen tärkeitä lukulähteitä monille yhteisöille, mikä tekee lehtimainonnasta hyvän tavan tavoittaa paikallisia asiakkaita.
 4. Luotettavuus: Lehtimainonta antaa yritykselle mahdollisuuden rakentaa luottamusta kohderyhmänsä kanssa. Kun lukijat näkevät mainoksesi luotettavassa julkaisussa, yrityksesi voi tuntua uskottavammalta.
 5. Monipuolisuus: Lehtimainonta tarjoaa monipuolisuutta mainosmuodossa, joten voit valita mainoksesi sijoittelun ja muodon tarkasti sen mukaan, mikä parhaiten vastaa yrityksesi tavoitteita.

Yhteenvetona, lehtimainonta on edelleen tehokas mainosmuoto monilla markkina-aloilla. Vaikka digitaalinen markkinointi on tärkeä osa nykyaikaista markkinointia, perinteiset mainosmuodot, kuten lehtimainonta, voivat edelleen olla tehokkaita tavoittaessa paikallisia asiakkaita ja luodessa luottamusta kohderyhmän kanssa.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Markkinointisuunnitelma ja mediavalinnat 2023”

Vastaa