Kesärenkaat nyt jopa 15 % alennuksessa renkaat.comista

Kesärenkaiden kunto on erittäin tärkeä, sillä ne ovat auton ainoa kosketuspinta tienpintaan. Kesärenkaat on suunniteltu käytettäviksi lämpimissä olosuhteissa, joten niiden kunto vaikuttaa suoraan ajoturvallisuuteen.

Huonokuntoiset kesärenkaat voivat lisätä liukkaan tienpidon riskiä ja pidentää jarrutusmatkaa. Ne voivat myös aiheuttaa epävakautta ajettaessa korkeammissa nopeuksissa tai voimakkaissa kiihdytyksissä. Lisäksi kuluneet tai vaurioituneet kesärenkaat voivat rikkoontua tai puhjeta yllättäen, mikä voi johtaa vakaviin onnettomuuksiin.

On tärkeää tarkistaa kesärenkaiden kunto säännöllisesti, erityisesti ennen pitkää ajoa tai pitkän ajokauden alkua. Kesärenkaiden tulee olla riittävän kulutuspinnan ja ilmanpaineen mukaiset, ja ne tulee tarkastaa myös mahdollisten vaurioiden varalta, kuten halkeamien, kulumien tai painaumien.

Kesärenkaiden huoltoon ja vaihtoon kannattaa käyttää ammattitaitoista palvelua, jotta varmistetaan niiden oikea kunto ja turvallinen käyttö. Huolletut ja kunnossa olevat kesärenkaat parantavat ajoturvallisuutta ja vähentävät onnettomuusriskiä.

Kesäreidenkaiden kulutuspinta

Kesärenkaiden kulutuspinta on tärkeä huomioida, sillä se vaikuttaa suoraan renkaiden pitoon ja ajoturvallisuuteen. Renkaan kulutuspinta kuluu luonnollisesti ajan myötä ja sitä tulisi tarkkailla säännöllisesti. Suositeltavaa on tarkistaa renkaiden kunto ja kulutuspinta vähintään kerran kuukaudessa tai ennen pitkää ajoa.

Suomen liikenneturvallisuusvirasto Trafin mukaan renkaan minimikulutuspinnan syvyys on kesärenkaissa 1,6 millimetriä. Kuitenkin, suositeltavaa on vaihtaa renkaat jo aikaisemmin, kun kulutuspintaa on jäljellä noin 3 millimetriä. Renkaan pito heikkenee selvästi, kun kulutuspinta on alle 3 millimetriä, erityisesti märällä kelillä.

Liian kuluneet renkaat voivat lisätä liukkaan tienpidon riskiä ja pidentää jarrutusmatkaa, mikä voi johtaa onnettomuuksiin. Siksi on tärkeää vaihtaa renkaat ajoissa ja varmistaa, että uudet renkaat ovat oikean kokoiset ja tyyppiset auton käyttötarkoitukseen. Renkaan tyyppi ja koko on merkitty auton käyttöohjekirjaan tai auton kyljessä olevaan rengastietoon.

Renkaiden säännöllinen huolto ja kulutuspinnan tarkkailu ovat tärkeitä turvallisen ajon varmistamiseksi. Lisäksi renkaiden oikea ilmanpaine tulee tarkastaa säännöllisesti, sillä liian matala tai korkea ilmanpaine voi vaikuttaa renkaiden kulutuspintaan ja aiheuttaa epätasaista kulumista.

Huono kulutuspinta ja vesiliirto

Huono kulutuspinta voi lisätä auton vesiliirron riskiä. Vesiliirto tarkoittaa tilannetta, jossa auton renkaat menettävät otteen tien pinnasta ja alkavat liukua vesikerroksen päällä. Tämä voi tapahtua, kun ajoneuvon nopeus on liian suuri suhteessa veden määrään tien pinnalla ja renkaiden kulutuspinta on kulunut liikaa.

Vesiliirron vaara kasvaa erityisesti sateisella säällä, kun tien pinta on märkä. Huonokuntoisilla renkailla, joilla on vähän kulutuspintaa, vesi ei poistu renkaiden alta riittävän nopeasti, mikä voi johtaa vesiliirtoon. Vesiliirto voi olla erittäin vaarallinen tilanne, sillä auton hallittavuus voi kadota ja auton ohjaus saattaa olla hyvin vaikeaa.

On tärkeää tarkistaa renkaiden kunto ja kulutuspinta säännöllisesti ja vaihtaa renkaat ajoissa. Renkaiden oikea ilmanpaine tulee myös tarkistaa säännöllisesti, sillä liian matala tai korkea ilmanpaine voi vaikuttaa renkaiden kulutuspintaan ja aiheuttaa epätasaista kulumista. On myös tärkeää säätää ajonopeus olosuhteiden mukaan ja välttää äkillisiä liikkeita vesiliirron vaaran minimoimiseksi.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Kesärenkaat nyt jopa 15 % alennuksessa renkaat.comista”

Vastaa