Miten löytää parhaat verkkokaupat

Nettishoppailu on nykyään erittäin suosittua, ja verkkokauppaostosten osuus kaikesta shoppailusta on moninkertaistunut ympäri maailmaa, myös Suomessa. ­Tuotevaihtoehtoja on yllin kyllin, hinnat ovat usein edullisempia kuin tavallisissa kaupoissa, ostoksia voi tehdä mukavasti ja turvallisesti omalta kotisohvaltaan piittaamatta kauppojen aukioloajoista, hankitut tuotteet toimitetaan usein kotiovelle asti tai ainakin lähimpään noutopisteeseen, ja jos tietää mitä tekee, nettishoppailu on nykyään myös hyvin turvallista puuhaa. Monilla kuluttajilla verkko-ostaminen assosioituu kuitenkin edelleen tietoturvaongelmien ja etenkin ulkomaalaisten verkkokauppojen epäluotettavuuden ja huijatuksi tulemisen riskin kanssa. Shoppailetko sinä netissä vai arasteletko edelleen verkkokauppoja? Verkko-ostamiseen liittyvät kiemurat ja vaarat voi välttää, kun tuntee hyvin siihen liittyvät riskit, ja kun rajoittaa asiointinsa hyvin toimiviksi ja luotettaviksi todettuihin verkkokauppoihin. Esim. ReviewsBirdiin on koottu paljon arvosteluja verkkokaupoista, joita kannattaa ehdottomasti lukea, jos nettishoppailu kiehtoo ja samalla jännittää. Sieltä voi lukea todellisiin ostokokemuksiin perustuvia arvioita erityyppisistä nettikaupoista ja niiden asiakaspalvelusta, toimitus- ja maksuvaihtoehdoista, sekä muista tärkeistä yksityiskohdista, jotka tulisi ottaa huomioon, kun lähtee virtuaaliselle kauppakadulle. 

Verkkokaupan näyttöikkuna

Riippuen siitä, mitä tuotetta olet metsästämässä, voit valita joko hyvin monipuolista tuotevalikoimaa tarjoavan verkkokaupan tai sitten kapeaan tuotekategoriaan (esim. vain viihde-elektroniikkaan tai peräti ainoastaan kuulokkeisiin) erikoistuvan ostospaikan. Kummassakin tapauksessa kannattaa tarkistaa, kuinka kattava valikoima kaupassa on – tuotteita nimittäin pitäisi olla mielellään paljon, niissä pitäisi olla selkeät tuotekuvaukset ja ihannetapauksessa niistä pitäisi pystyä lukemaan muiden käyttäjien arvosteluja.

Hyvin monista kansainvälisistä verkkokaupoista tehdään nykyään useilla eri kielillä toimivia sivustoja, jolloin ei aina edes tajua, että vierailee ulkomaalaisessa verkkokaupassa. Kieliasuun onkin syytä kiinnittää huomiota – jos esim. tuoteselostukset näyttävät epäammattilaiselta konekäännetyltä tekstiltä, siinä on runsaasti kirjoitusvirheitä tai koko sivusto on eri kielten sekapuuroa, se ei välttämättä kerro hyvää kaupan luotettavuudesta.

Myös sivuston tekninen puoli kielii verkkokaupan uskottavuudesta ja toimivuudesta – teknisessä maailmassa tietysti sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, ja jopa isoimmille verkkokaupoille käy joskus niin, että jonain päivänä jokin ominaisuus ei toimi odotusten mukaisesti. Tämän pitäisi kuitenkin olla erittäin harva poikkeustilanne – jos siis huomaat, että verkkokaupan ulkonäkö, navigointiominaisuudet ja toimivuus ovat harrastajatasolla, jätä se suosiolla ja etsi parempaa paikkaa.

Runsaasti vaihtoehtoja

Hyvät verkkokaupat tekevät kaikkensa tarjotakseen parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen potentiaalisille asiakkailleen – kattavan tuotevalikoiman lisäksi tämä tarkoittaa myös maksu- ja toimitustapojen runsautta, asiakkaalla siis pitäisi olla useita eri mahdollisuuksia tilauksensa maksamiseen, joista hän voi valita itselleen sopivimman vaihtoehdon, ja näiden maksuvaihtoehtojen pitäisi ehdottomasti sisältää tavallisimmat luottokortit, PayPal ja vastaavanlaiset maksunvälitysalustat, sekä mielellään pankkisiirto ja Klarna-lasku tai -tilimahdollisuus. Joissakin ulkomaalaisissa verkkopankeissa saatetaan tarjota jotain meille eurooppalaisille tuntematonta maksualustaa, joka saattaa tietysti olla yhtä turvallinen ja toimiva kuin nämä edellä mainitut vaihtoehdot, se vain tarkoittaa, että ostaja lähtee mukaan maksuprosessiin omalla riskillään.

Loistavaa asiakaspalvelua

Hyvän kaupan tunnistaa myös sen henkilökunnasta eli myyjistä ja asiakaspalvelijoista, olipa kyseessä tavallinen kivijalkakauppa tai nettikauppa. Kun tekee tuttavuutta tähän asti tuntemattoman verkkokaupan kanssa (eikä apuna voi käyttää muiden kuluttajien arvosteluja), kannattaa ensin tarkistaa kuinka paljon tietoa saa itse kaupasta (esim. ”Meistä”- tai vastaavanlaiselta välilehdeltä), näitä tietoja löytyy yleensä joka sivun ylä- tai alaosasta. Rehellisesti toimivan kaupan ei tarvitse salata asiakkailtaan mitään, siksi sivustolla pitäisi olla helposti paikannettavissa kaupan yhteystiedot sekä selkokielellä selitetyt asiakaspalveluun liittyvät seikat. Käyttäjien pitäisi myöa pystyä löytämään helposti ja nopeasti verkkokaupan tärkeimmät käyttöehdot kuten vaihto- ja palautus- sekä maksu- ja toimitusehdot.  

Verkko-ostamisen ansoja

Kun shoppailee netissä, kannattaa aina pitää mielessään ”Liian hyvä ollakseen totta” -mantraa – eli jos näet hinnan, joka vaikuttaa uskomattoman hyvältä, mieti kahdesti ennen kuin lankeat tähän ansaan. Tämä luonnollisesti koskee erityisesti sellaisia verkkokauppoja, joiden luotettavuudesta sinulla ei ole varmaa tietoa, ja jotka eivät läpäise edellä mainittujen suositusten mukaista varmuustestiä. Ota myös huomioon, että tuotesivulla näkyvä hinta ei välttämättä sisällä kaikkia lisämaksuja – ulkomailta ostettaessa täytyy muistaa, että tuotteen hintaan lisätään myös mahdolliset verot ja tullimaksut, eli ennen kuin iloitset järkyttävän matalasta hinnasta, laske nämä kaikki lisät mukaan, ettet joudu luopumaan kaksinkertaisesta summasta verrattuna siihen mitä olisit maksanut kulman takana olevassa kaupassa.

Etenkin loppuvuotta kohti yleistyvät alennuskampanjat kukoistavat verkkokauppamaailmassa – USA:sta Suomeenkin rantautuneet Black Friday, Black Week, Cyber Monday ja Singles’ Day -alennusmyynnit houkuttelevat ihmisiä älyttömiltä kuulostavilla tarjouksillaan, ja monet kuluttajat saattavat väliaikaisesti menettää yhteyden maalaisjärkeensä. Kun vierailee näitä ylikulutusta joskus todella reippaasti juhlivissa verkkokaupoissa, on hyvä miettiä, onko ostamassa jotain tavaraa, koska oikeasti tarvitsee sitä (esim. joululahjaksi, mikä on ihan hyvä ja järkevä syy) vai koska tavaran hinta on alennettu 70%:lla?

Verkko-ostaminen on siis tullut jäädäkseen eikä sitä missään nimessä tarvitse arastella tai kammota. Teknologinen edistys tuo mukanaan helpotusta välillä stressaavaan elämäämme ja internetin käyttäminen ostosten tekoon on ehdottomasti niitä mukavuuksia, joista sietääkin nauttia. Kannattaa yksinkertaisesti muistaa, että verkkoshoppailuun liittyy tietynlaisia riskejä (aivan kuten ulkomaanmatkoilla nähtäviin markkinapaikkoihin), ja että ennen kuin alkaa naputella impulsiivisesti luottokorttinsa tietoja, kannattaa tarkastella verkkokaupan luotettavuutta ja kerätä siitä mahdollisimman paljon tietoa. Ja kun kaikki sujuu hyvin, virtuaalisesta ostoskärrystä saattaakin löytyä jokin eksoottinen helmi, jota ei olisi missään nimessä löytynyt mistään muualta.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa