Säästämisen ja sijoittamisen vaihtoehtona Nordnet

Tämä artikkeli sisältää mainoslinkkejä.

Nordnet sopii sijoittamisen ja säästämisen vaihtoehdoksi kenelle tahansa. Se sopii myös sen lähipankin rinnalle yhdeksi lisävaihtoehdoksi oman varallisuuden hallintaan, ja sen palvelut ovat käytettävissä olet sitten enemmän tai vähemmän sijoittaja. Nordnetin sivuilla on myös omat opetus ja inspiroidu sivut oman sijoittamisen mietintään.

Oman talouden hallinta ja sitä kautta oman talouden suunnittelu ja tulevaisuuden mietintä käyvät yksiin nykymaailmantilanteessakin. Saamme lukea eri medioiden kautta maailmanlaajuisista ongelmista, mutta se ei tarkoita, etteikö säästäminen ja sijoittaminen olisi tarpeen.

On myös hyvä välillä miettiä, missä ne ovat varat ovat. Esimerkiksi omalla pankkitilillä ei kannata isompia summia kauaa pitää, sillä inflaatio vie rahan arvosta joka vuosi osan, eivätkä pankit enää maksa korkoa rahoille, jotka ovat tavallisilla käyttötileillä. Helpoimmat ratkaisut ovat silloin erilaiset rahastomalliset säästämisen ratkaisut, tai hieman aktiivisemmille sijoittajille osakemarkkinat ja muut sijoitusmarkkinat.

Karmaiseva esimerkki Pohjois-Amerikasta

Tämä vuosi on kansainvälisesti ollut monella alla haasteellinen. USA:ssa on isän ja veljen vetämä iso käytettyjen autojen ketju, joka on vuosia hallinnut Pohjois-Amerikan markkinoita ja sitä kautta tämä pari oli saanut kerättyä itselleen yli 30 miljardin dollarin omaisuuden…. tänä vuonna tuosta omaisuudesta on sulanut 80 %!

Oletko sinä miettinyt omaa talouttasi?

Omassa taloudessa on hyvä tietää sekä se, mistä raha tulee ja minne se menee. Jos siinä on vähänkään mahdollisuuksia laittaa osaa tuottamaan edes muutaman prosentin tulosta vuodessa, kannattaa se tehdä.

Kuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen, vain muutama askel ja minuutti ajastasi. Kuukausisäästämisen etu on, että hajautat ajallista riskiä, kun säästät tasasumman joka kuukausi – näin sinun ei tarvitse miettiä, onko juuri nyt oikea aika sijoittaa markkinoille. Ostot ajoittuvat sekä alhaisiin että korkeisiin kursseihin, jolloin ostat keskimäärin ns. oikeaan hintaan. Saat enemmän rahasto-osuuksia kurssien ollessa alhaalla ja vähemmän niiden ollessa korkealla.

Kuukausisäästämisen ”salaisuus” piilee sen korkoa korolle kasvuajattelussa, missä omat säästöt kasvavat korkojen kerääntymisen myötä.

Lapsenlapselle säästäminen

Entä jos haluat aloittaa lapsenlapselle säästämisen? Sekin on mahdollista Nordnetin palvelussa. Valtakirjalla vanhemmat voivat antaa pääsyn lapsen salkkuun myös jollekin muulle haluamalleen henkilölle, kuten isovanhemmalle tai kummille. Jos valtuutettu ei ole itse asiakkaana Nordnetissä, hän saa omat henkilökohtaiset sisäänkirjautumistunnisteet lapsen salkkuun. Vanhan sanonnan mukaan aika on rahaa. Säästämisessä pitkäjänteisyys onkin kultaa. Varsinkin lapselle säästämisessä korkoa korolle -ilmiö pääsee valloilleen, koska lapsella on enemmän aikaa odotella tuoton karttumista.

Olisiko nyt aika miettiä sitä omaa sijoittamisprofiiilia uudelleen?


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

2 kommenttia artikkeliin ”Säästämisen ja sijoittamisen vaihtoehtona Nordnet”

Vastaa