Esa ”Tiki” Tikkanen seikkailee

Online-tilaus seikkailee erilaisilla sivustoilla etsien mielenkiintoista luettavaa. Tällä viikolla törmäsimme tuttuun nimeen jääkiekon maailmasta.

Esa Tikkanen tuli jääkiekonpelaamisen ohella kuuluisaksi Tiki-Talkistaan, jossa hän oman mielensä mukaisesti yhdisteli eri kieliä ja tätä omaa kieltää sitten puhui niin kaukalossa kuin välillä muuallakin ja varsinkin kaukalossa yritti sekoittaa sillä vastustajiaan.

Vuonna 1965 syntynyt Esa varattiin NHL:ään vuonna 1983 Edmonton Oilersiin ja pelasi Jari Kurrin ja Wayne Gretzkyn kanssa voittaen Stanley Cup-mestaruuden neljä kertaa. Oilersin jälkeen Tikkanen pelasi vielä New York Rangersin, St.Louis Bluesin, New Jersey Devilsin ja Vancouver Canucksin riveissä ennen paluuta Rangerssiin, missä hän päätti NHL uransa 2005. Esa ehti pelata yhteensä 877 runkosarjaottelua tehden niissä 244 maalia ja yhteensä 630 tehopistettä.

Tiki Tikkanen ja 2018

Nyt törmäsimme Tikiin  täällä: https://fi.unibet.com/  – Unibet States of America kiertueen puitteissa. Unibet States of America on urheiluelämysten sarja, jossa suunnataan Atlantin taakse useisiin eri kaupunkeihin sportin ja unohtumattomien kokemusten perässä. Ensimmäisenä vuorossa marraskuun aurinkoinen Miami!

Unibet on yksi laajimpia vedonlyöntisivustoja internetissä ja se perustettiin jo vuonna 1997. Sen sivustoilla on huomattavasti enemmän aiheeseen liittyvää tietoa, kuin keskiverto sivustoilla, sekä lisäksi Unibetin on oma community, jossa käyttäjät keskenään keskustelevat esimerkiksi eri otteluiden mahdollisista tuloksista. Sivustolta löytyy myös oppaita niin vedonlyöntiin kuin muihin erilaisiin sivustolla oleviin peleihin. Unibet on myös ensimmäinen sivusto, jolta olemme löytäneet eri peleihin opastevideot(!).

Urheilu-uutisia

Jokainen meistä voi lukea urheilu-uutisia oikeastaan vaikka mistä tai katsella urheilua nykyään todella monelta kanavalta, mutta löytämämme Unibet uutiset osio sisältää myös tähän lisätietoja. Meilläkin on oma sivusto urheiluun liittyville asioille ja sen löytää halutessaan googlaamalla ”sportting.fi” aiheella.

Tänäänkin Unibetin uutissivustolla oli luettavaa niin Englannin valioliigasta, Suomen omasta Veikkausliigasta, NFL-ennakkoa, vapaaottelua, Esa Tikkasen kommentit tulevaan NHL kauteen ja mm. Mika Häkkisen kommentteja F1-kisoista, siis todella paljon sisältöä, jonka he itse tekevät! Kunnioitettavaa. Esimerkiksi Mika Häkkisen kolumnissa hän käsitteli F1-maailmaan kuuluvia tallimääräyksiä ja miten kuskit kyllä useimmiten ymmärtävät niiden tarkoituksen. Useimmassa F1-tallissahan jossain vaiheessa kautta muodostuu selväksi, kumpi kahdesta tallin kuskista on se ykköskuski ja kumman tarkoituksena ja tehtävänä on enemmän tai vähemmän varmistaa ykköskuskin paras mahdollinen pistepotti ja siiinä samalla ajaa itse mahdollisimman hyville pisteille. Kylläkin tällä kaudella on tuntunut, että varsinkin Ferrarin leirissä nyt ensi kaudella Sauberille siirtyvä Kimi Räikkönen on jo pariin otteeseen uhrattu tallin taktiikkamokiin, jotta Sebastian Vettelillä olisi edes jonkinlaisia mahdollisuuksia mestaruustaistoon. Nyt viimeistään Japanissa Vettelin omat mokailut aiheuttivat sen, että mestaruus on karkaamassa Hamiltonille.

Huuhkajat tällä viikolla Tallinnassa

Suomi kaatoi Viron syyskuussa Turussa maalein 1-0.

– Viimeksi pelattiin todella hyvä peli Viroa vastaan. Kontrolloitiin todella hyvin. Viro varmasti haluaa revanssin. Kotipeli heille. Tulevat varmasti fyysisesti kovaa. Suoraviivaisesti pelaa, hakien kärkiään, ennakoi Markus Halsti Huuhkaja-TV:n haastattelussa.

Kahdella voitolla Nations Leaguen aloittanut Huuhkajat matkaa Tallinnaan hyvällä itseluottamuksella. Huuhkajien matkaan lähtee todella monipäinen kannattajajoukko.

– Hyvä fiilis. Lähdetään sinne pelaamaan hyvä peli ja ottamaan kolme pistettä. Tulee paljon faneja. Siitä saadaan todella hyvä tuki. Kolme pistettä siitä ja sitten ruvetaan katselemaan seuraavaa peliä, Halsti toteaa.

Huuhkajien perjantain ottelua voi katsoa ainakin Viasatilta. Se, koska Suomen maajoukkue nähdään jalkapallossa missään korkeamman tason lopputurnauksessa ei varmaan ihan vielä ole ajankohtaista, mutta tämä uusi Nations League on tuonut Suomelle ainakin mahdollisuuden kamppailla pääsystä Euroopan mestaruusturnauksiin ja ainakin Suomelle tulee näin entistä enemmän merkityksellisiä jalkapallo-otteluita maajoukkueen pelattavaksi.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa