Suomi ja messut 2022

Yksi hyvä paikka löytää hyviä tarjouksia ovat erilaiset tapahtumat ja messut. Esimerkiksi nyt heinäkuussa oleva Naantalin asuntomessut tarjoilee taas varmasti paljon erilaisia tarjouksia rakentamisen, sisustamisen ja asuminen parissa, mutta varmasti paljon muutakin esimerkiksi viihteeseen. Jos sinulla on oma yritys ja olet menossa tällaiseen tapahtumaan, niin onko sinulla jo oma messupöytä yrityksen logolla? Se on nimittäin nykyään aika välttämätöntä, jotta saat oman yrityksesi brändin näkyville kaikkien muiden esillä olevien yritysten kanssa. Samalla kun tässä katsomme mitä messuja ja tapahtumia Suomessa tänä vuonna on, niin samalla annamme muutaman vinkin messuilla oleville yrityksille.

messupöytä logolla

Messut ja erilaiset tapahtumat ovat siinä mielessä hyviä sekä yrityksille, että messukävijöille, että se kokoaa yhteen siitä aiheesta kiinnostuneita ihmisiä. Siksi meillä on eri messut rakentamiselle, autoilulle, tekniikalle, liikunnalle, käsitöille, antiikille yms. Messuorganisaatio hoitaa ison osan markkinoinnista ja mainonnasta, ja paikalle tulevien yritysten tehtävänä on hoitaa lisäksi oma mainontansa, sekä tuottaa mahdollisimman kutsuva oma messupaikkansa, pöytänsä, telttansa tai huoneensa – mitä sitten organisaatio onkaan tarjonnut.

Miten messukävijä pysähtyy?

Kun yritys rakentaa oman paikkansa messuille, on yleensä tarkoituksena saada aikaan tapaamisia. Nämä tapaamiset voivat sitten tuottaa yritykselle kauppaa, ja jokainen mahdollinen kauppa taas toimii lisämarkkinointina tuleville mahdollisille kaupoille. Siksi yrityksen kannattaa jo ennen tapahtumaa miettiä, minkälainen voisi olla keskivertainen tilaus, minkä messuvieras voi tehdä? Jos esimerkiksi myydään aikakauslehden vuosikertaa, voi tilauksen arvo olla sata euroa, ja jos myydään keittiöitä, voi tilauksen arvo olla tuhansia euroja – tähän tavoitteeseen voi myös suhteuttaa ne keinot, joilla messuvieras saadaan pysähtymään. Erilaisia keinoja ovat:

  • palkkaa tunnettu henkilö, esimerkiksi juontaja tai näyttelijä vieraaksesi ja kerro hänelle joitain perusasioita, joita hänen pitäisi tietää ja kertoa – tämän on hänelle keikka siinä missä muutkin
  • tarjoa messukävijöille jotain- esimerkiksi kesällä viilentäviä juomia, talvella kaakaota/teetä/kahvia
  • pienet suolaiset ja makeat mukaan otettavat ovat aina hyviä vaihtoehtoja, kunhan olet selvillä niiden allergeeneista, jos joku kysyy
  • ständisi pitää kertoa brändistäsi ja mitä tarjoat jo kaukaa
  • arvonnat ja kilpailut toimivat myös pysäyttäjinä
  • varaa osastollesi paikallisen eurheilu organisaation porukat peleineen – nykyään kaikenikäiset pelaavat erilaisia pelejä, ja esimerkiksi autoilu-ja tekniikkamessuilla pysäyttäjänä voisi toimia nykyaikainen ajosimulaattori!

Vuoden 2022 messuja

Kuten aiemmin mainitsimme Asuntomessut ovat tänä vuonna Naantalissa 15.7.-14.8.2022 ja mikäli oma kesälomamatka suuntautuu tuohon suuntaan, niin miksei kurssi voisi koukata uuden asuntomessualueen kautta.

Syyskuussa on vuorossa Helsingin Messukeskuksessa Habitare-messut, joka kerää yhteen huonekalu-, design- ja sisustualan ammattilaiset, tarjoukset ja palvelut 7.-11.9. ja se kanssa itseasiassa samaan aikaan 9.-11.9. Messukeskuksessa on myös kuvan ja äänen oma messutapahtumansa. Mutta jos oma mielenkiinto on enemmän liikuntaan suuntautuva, niin Turun Messukeskuksessa on syyskuussa Golf It-tapahtuma.

Näitä erilaisia messukeskuksia on ympäri Suomea. Varsinkin isommat kaupungit Helsinkin ja Turun lisäksi kuten Oulu, Tampere ja Jyväskylä isännöivät vaikka minkälaisia tapahtumia läpi vuoden.

Se, että viime vuonna näitä tapahtumia ei ollut, vei lähes puolen miljardin euron tulot eri paikkakunnilta, mutta tänä vuonna näitä tapahtumia, messuja ja erilaisia konsertteja ja festivaaleja on sitten sitäkin enemmän ympäri Suomea – ja paljon myös päällekkäin – eli jokaiseen ei mitenkään pääse osallistumaan.

Tarjoushaukka

Tarjoushaukka sanonta sopii niin yrityksille kuin yksityisille kuluttajille, Me voimme tutkia lähialueiden tarjontaa ja oman kotialueen tapahtumia nimenomaan sillä silmällä, mistä voisi löytää hyviä messu- ja tapahtumatarjouksia, tai yrityksen kannalta, mikä olisi sellainen tapahtuma, joka kerää sellaisia ihmisiä, jotka olisivat yritykselle potentiaalisia. Ensikertaa messuille lähtevän yrityksen kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikki ei välttämättä onnistu ensimmäisellä kerralla, tai jos olette panostamassa enemmän, niin kannattaa varmasti tilata apua tapahtumajärjestäjiltä, ja näiden kanssa ensin pallotella rauhassa eri ideoita, kuin vain lähteä soitellen ”sotaan”.

Kuluttajalle taasen kaikki tapahtumat ovat mahdollisia uusien tuotteiden tilauspaikkoja – tai ilmaisten näytteiden saamispaikkoja.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa