Mölkky trendaa maailmalla – Perinnepeli levisi suomalaisilta mökkipihoilta Pariisin puistoihin

Suomalainen Mölkky on noussut merkittäväksi vientituotteeksi ja ihastuttaa nyt etenkin Ranskassa ja Japanissa. Hintavertailupalvelu Hintaoppaan Ranskan sivustolla peli on kiivennyt parhaimmillaan 13. suosituimmaksi seurapeliksi ja ohittaa usein pihapeleissä jopa perinteisen petankin. Kaikki Mölkky-pelit valmistetaan Porissa suomalaisesta puusta ja valtaosa niistä menee ulkomaille.

Suomalainen perinnepeli Mölkky ei kuulu pelkästään kotimaiseen mökkimaisemaan, vaan peliä pelataan ahkerasti myös muualla maailmassa. Pelin suosio on huomattu nyt hintavertailupalvelu Hintaoppaan hakudatassa: Hintaoppaan Ranskan vastaavalla leDénicheur-sivustolla mölkky on noussut parhaimmillaan lauta- ja seurapelikategorian 13. suosituimmaksi tuotteeksi. 

“Mölkky on ponnahtanut suosituksi seurapeliksi kaikkialla Ranskassa viime vuosina ja korvannut monissa kokoontumisissa jopa perinteisen petankin. Pelaajia näkee usein rannoilla, puistoissa, puutarhoissa ja pihoilla”, kertoo Hintaoppaan Ranskan maajohtaja Romain Gavache.

Ranskalaiset ovat hakeneet peliä Hintaoppaan sivustoilta jopa suomalaisia hanakammin.

“Suomen sivustollamme peli on sijalla 27. Suomessa peli on varmasti niin asemansa vakiinnuttanut ja tuttu, ettei sen suosiossa näy selkeitä piikkejä, vaan kysyntä on tasaista”, kertoo Hintaoppaan Suomen maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Gavachen mukaan pelissä on erinomaista esimerkiksi se, että se sopii lähes kenelle tahansa.

“Peliä voi pelata hyvin taidoista ja iästä riippumatta. Ranskalaiset pitävät perinteisistä peleistä, mutta ovat myös innokkaita kokeilemaan uusia. Mölkky-pelissä uudenlaista on sen omintakeinen ja käsityömäinen, puinen tyyli.”

Ranska suurimpia vientimaita – jopa 90 prosenttia peleistä menee ulkomaille

Mölkky on suomalainen, Päijät-Hämeestä tuleva peli, joka on kehittynyt alun perin kyykästä. Mölkky on pelin virallisen valmistajan Tactic Gamesin suuri tavaramerkki.

“Kaikki Mölkky-pelit valmistetaan Porissa suomalaisesta puusta ilman muoviosia ja 90 prosenttia niistä menee vientiin. Ranska on yksi merkittävimpiä vientimaita ja siellä Mölkky on monen tuntema peli ja laji, jota pelataan kavereiden kanssa, mutta myös kilpailuissa. Tänä vuonna maailmanmestaruuskilpailutkin osuvat Ranskaan. Mölkky on jo juurtunut Ranskaan, mutta menekki on koko ajan pienessä nosteessa”, kertoo Tactic Games Oy:n markkinointipäällikkö Jemina Heljakka.

Mölkky-pelejä valmistetaan noin puoli miljoonaa kappaletta vuodessa. Uusia vientimarkkinoitakin avataan vuosittain ja yhteistyötä tehdään sekä paikallisten Mölkky-fanien ja yhdistysten että kansainvälisen Mölkkyliiton kanssa.

“Nyt suuri buumi on myös Japanissa, jossa Mölkky-pelistä on useita primetime-televisiosarjoja, Mölkky-joogaa ja jopa bändejä, jotka tekevät Mölkky-aiheista musiikkia”, Heljakka kertoo.

Mölkky-peli löytyy täältä.

Hintaopas.fi on riippumaton ja Suomen kattavin tuotteiden vertailupalvelu. Hintaopas sisältää yli 1000 Suomessa toimivan verkkokaupan hinta- ja tuotetiedot, jotka helpottavat kuluttajien päätöksentekoa. Hintaoppaan käyttäminen on ilmaista ja läpinäkyvää, koska palvelu kattaa kaikki verkkokaupat huolimatta siitä, ovatko ne Hintaoppaan asiakkaita vai eivät. Sijoitus listalla määräytyy yksin tarjonnan hinnan perusteella. Hintaopas on perustettu vuonna 2002 ja toimii samalla konseptilla seitsemässä maassa. Hintaoppaan omistaa norjalainen mediakonserni Schibsted Media Group, jonka palveluita Suomessa ovat myös Tori.fi, Oikotie ja Lendo.fi.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa